Acteur en oud-leerling Cyriel Guds te gast bij Echnaton Inspiration Tour

| |

Afgelopen dinsdag vond alweer de zevende editie van de Echnaton Inspiration Tour plaats, gebaseerd op het populaire programma de NTR College Tour. Dit keer was acteur, regisseur en oud-leerling van Echnaton Cyriel Guds te gast. Hij vertoonde zijn short movie Macho en ging daarna aan de hand van stellingen in gesprek met 4 havo over thema’s als kwetsbaarheid en omgang tussen mannen en vrouwen.

Succesvol

“Deze editie was extra bijzonder omdat het een succesvolle oud-leerling van onze school betreft”, aldus docente Maatschappijleer Nadya Karim. Eerdere gasten van de Echnaton Inspiration Tour waren onder andere Jandino Asporaat, Jörgen Raymann, Abdelkader Benali en Waldemar Torenstra.

Inspirerend onderwijs

Tilly Nijhof (docente CKV) en Nadya Karim organiseerden deze editie weer samen en na afloop waren ze zeer tevreden. “Leerlingen durfden zich echt open te stellen en hun mening met elkaar te delen. Het creëren van een veilige sfeer en inspirerend onderwijs is voor ons het allerbelangrijkste. Daarnaast vinden we het erg waardevol om vakoverstijgend onderwijs te ontwikkelen. En deze Inspiration Tour is daar een mooi voorbeeld van.”

Veilige bubbel

Ook gast Cyriel Guds kijkt terug op een geslaagde dag. “Er ontstond tijdens de gesprekken echt een veilige bubbel waarin leerlingen zich open durfden te stellen. Ik ben erg blij dat ik mijn short movie Macho mocht vertonen op mijn oude school en dat ik daarmee het thema kwetsbaarheid bespreekbaar kon maken”.

Havo 4

De Inspiration Tour werd in beeld gebracht door de leerlingen van 4 havo en een impressie van deze dag zal binnenkort te zien zijn op het YouTube-kanaal van Echnaton FM, het radiostation van de school.

Deel dit nieuwsbericht...
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Vorige artikel

De Kleine Prins (Ariane de Ranitz), De Hoogstraat Revalidatie en Amerpoort gaan samenwerken

Suburbia leest nieuwe tekst Arnon Grunberg tijdens Theater na de Dam

Volgende artikel