Almere Anders‘18 klaar voor verkiezingen

Almere Anders‘18 gaat deelnemen aan de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart 2018. Met Rutger Hengstman als lijsttrekker op plaats één, Martin Sinke op de tweede plaats en Gerlinde Blokland op plaats drie brengt Almere Anders’18 al een hoop ervaring mee om een rol te spelen in de lokale politiek.
Lijsttrekker Hengstman: “De kern van Almere Anders’18 is dat wij op een andere manier politiek willen bedrijven. Wij willen een steen in de vijver gooien. Wij staan voor een positieve benadering. Wij zijn geen partij die uitsluitend overal “tegen” is, wij komen met eigen voorstellen. In de gemeenteraad moeten we discussiëren over de onderwerpen die er werkelijk toe doen. Nu ligt de nadruk te veel op het bereiken van compromissen van compromissen. Het is voor de burgers niet meer te begrijpen waar het over gaat.”

De kandidatenlijst ziet er als volgt uit:
1. Rutger Hengstman
2. Martin Sinke
3. Gerlinde Blokland
4. Ellen Stel
5. Frits van der Pluijm
6. Stef de Haas
7. Alexandra van Itterzon
8. Edwin Vermij
9. Daniëlle Schilp
10. Rola den Rooijen-Hengstman

Almere Anders’18 meent dat de politiek de afgelopen jaren te veel over bijzaken is gegaan, in plaats van hoofdzaken. Het systeem van de politieke markt moet daarom worden aangepast. Burgers die hun spreekrecht gebruiken moeten ook de kans krijgen om daadwerkelijk in gesprek te gaan met de raadsleden. Als er veel partijen nodig zijn om een meerderheidscoalitie te vormen, geeft Almere Anders’18 de voorkeur aan een minderheidscoalitie. Zodoende kunnen alle partijen meedoen met de Almeerse politiek, en zit geen enkele fractie er voor spek en bonen bij. Almere Anders’18 stelt nadrukkelijk geen enkele partij die door de burgers is gekozen, uit te sluiten. Ze willen met alle partijen samenwerken.

Ellen Stel is met haar vierde plaats op de kandidatenlijst een nieuwkomer in de politiek, maar volgt de Almeerse politiek al jaren op de voet. Met name het onderwerp Floriade heeft zij intensief gevolgd. Het eerste dat Stel wil realiseren is dat de voorbereidingen van de Floriade worden stopgezet. Stel is ook fel tegenstander van de geplande woonwijk op het Floriadeterrein. Almere Anders‘18 wil juist dat het gebied voor recreatie wordt doorontwikkeld.

Nummer vijf op de kandidatenlijst van Almere Anders‘18 is Frits van der Pluijm. Van der Pluijm is lid van het hoofdbestuur van 50PLUS. Deze partij doet in Almere zelf niet mee aan de verkiezingen. Van der Pluijm wil de leden en kiezers van 50PLUS in Almere een goed alternatief bieden door zich te verbinden aan de lokale partij Almere Anders‘18.