Biologie Olympiade Junior bij Aeres Hogeschool

| |

Op vrijdag 20 april vond de tweede ronde van de Biologie Olympiade Junior plaats bij Aeres Hogeschool Almere. Dit is een landelijke wedstrijd waarbij 2e en 3e jaars havo en vwo leerlingen uit heel Nederland deelnemen om uiteindelijk te zien wie de beste biologie-leerling is.

Dat Aeres Hogeschool Almere voor het tweede jaar op rij is gekozen als host van dit evenement is een logische keuze, aangezien deze jonge, groene hogeschool met onder andere twee studies gericht op biologie en diverse practica-ruimtes daarvoor een perfecte locatie biedt.

Aan de voorrondes namen maar liefst meer dan 20.000 leerlingen van meer dan 400 scholen uit de  onderbouw van de havo en vwo klassen deel. Op 20 april komen de 50 beste havo en 50 beste vwo leerlingen uit de onderbouw naar Aeres Hogeschool Almere. Waar de voorrondes nog gingen over allerlei onderwerpen, zullen ze bij Aeres Hogeschool Almere gedurende de hele dag colleges, een practicum, een werkcollege en een toets krijgen over één bepaald thema. Tijdens de prijsuitreiking wordt er bekend gemaakt wie er doorgaan naar de finaleronde.

Ook kwamen er dertig Biologie-docenten uit Nederland mee naar de Biologie Olympiade Junior op Aeres
Hogeschool Almere. Zij volgen deels een apart programma en krijgen een lezing in het thema van de dag
en een workshop die gericht is op de praktijk.

Aeres Hogeschool Almere is een jonge groene hogeschool met ongeveer 500 studenten. De faculteit richt zich op vragen op het gebied van natuur, leefbaarheid, voorziening van voedsel, water en energie in de steeds meer groeiende steden. Studenten worden opgeleid rondom de thema’s Food, Nature en Urban Green. Naast Nederlandse studenten komen er veel internationale studenten uit landen als Frankrijk en Brazilië.

Vorige artikel

Hennis-Plasschaert opent Sterke Vrouwen tentoonstelling

Provincie Flevoland koopt kavel Innovatiepaviljoen op Floriadeterrein

Volgende artikel