Bucket Chain recordpoging in Almere

| |

Voor zondagmiddag 26 augustus roepen wij 6.000 mensen op om in Almere een heus wereldrecord te vestigen voor in het Guinness Book of Records: onder het toeziend oog van de wereld zal in het hart van Almere, rond het Weerwater, een zes kilometer lange mensenketting worden gevormd. 1.000 liter water gaat dan in emmers van hand tot hand. We roepen in eerste instantie sponsors op om dit te ondersteunen!

In 2011 werd in Duitsland het oude wereldrecord met 5.239 deelnemers verbroken. Over een afstand van 4,5 kilometer werd toen 869 liter water doorgegeven. Dit willen wij overtreffen. Duizenden mensen worden via diverse media benaderd om te komen.

Weerwaterspektakel

De spetters vliegen om je oren. Reuzenbubbels zweven voorbij. Je wordt verrast door waterwonderen. Met een eigenhandig gezuiverd glas Weerwater geniet je van watertheater. Er zijn exposities, films, workshops en demonstraties. En als je geen zin hebt om over water te lopen, rij dan met een auto het Weerwater in! De middag wordt afgesloten met een demonstratie op het Weerwater van ‘The Most Extreme Water Sport’.

Van Zuiderzee naar meer

90 jaar geleden werden duizenden mensen opgeroepen om een lange ketting te vormen. Zware stenen gingen kilometers van hand tot hand om de basis te leggen van de Afsluitdijk. De kilometers lange rij symboliseert niet alleen de daadkracht die jaren geleden is getoond om de Zuiderzee te bedwingen, maar staat ook voor de vele kilometers die miljoenen mensen dagelijks lopen voor water. Wereldwijd hebben ruim 660 miljoen mensen geen toegang tot veilig drinkwater.

Goed doel

Via deze dag kan een prachtig bedrag worden ingezameld voor waterprojecten die Stichting Weebale realiseert. Sinds 2009 zijn er in Oeganda door Weebale verschillende waterprojecten voltooid, die er aan hebben bijgedragen dat kinderen weer naar school kunnen en vrouwen zich actiever kunnen inzetten voor hun levensonderhoud. Hun lange wandeling voor water is niet meer nodig, omdat het water nu binnen handbereik is.

Voor geïnteresseerde sponsors of Almeerders die willen meehelpen bij de organisatie van dit prachtevent kun je mailen naar Robert Bloemendal, voorzitter van de stichting Weebale: bucketchain@weebale.com

Deel dit nieuwsbericht...
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Vorige artikel

VVD, CDA en D66 trekken gedeputeerden terug

Aanpak armoedehotspots succes door vrijwilligers

Volgende artikel