De Caleidoscoop verdient 150 euro voor goed doel

De opdracht is simpel. Welke klas rent de langste afstand tot de lekkende emmer met water leeg is? De Groene Reus organiseert deze groene race, waar samenwerken en slim nadenken ervoor zorgen dat je met jouw klas 150 euro kan winnen voor een goed doel.

Directeur Janneke van basisschool Caleidoscoop in de Almeerse Filmwijk is enthousiast: ‘We zijn al een week dit leuke en duurzame idee aan het promoten. De aankondigingsposters hangen in school en de kinderen hebben hun goede doelen al bedacht, van stichting De Opkikker, de Dierenambulance, Kika en het KWF.’

Na een spannende wedstrijd was het de enthousiaste groep 6 die het verst kwam. Ze liepen meer dan twee rondes voordat de emmer leeg was. Een leerlinge vertelt uitgeput: ‘Dit was zo leuk … en nat. Ik ben blij dat ons doel dit geld krijgt. Het KWF een fonds voor kankerbestrijding.’

De aftrap van deze zwaan kleef aan actie heeft tot doel schoolkinderen bewust te maken dat duurzame keuzes makkelijk te maken zijn, en ook nog eens geld kunnen opleveren. “Het bedrag van 150 euro is niet zomaar gekozen, dat kan een gezin gemakkelijk per jaar besparen door wat vaker in huis een trui aan te trekken en de thermostaat een graad of twee lager te zetten, de voor- of tuindeur sneller te sluiten als je in de winter binnenkomt of door zuinige led-lampen aan te schaffen,” legt Milou van de Groene Reus uit aan de kinderen.

De Groene Reus wil graag iedereen helpen zo duurzaam en groen mogelijk te leven. Zij geeft duurzame tips en is ook leverancier van groene energie van windmolens uit de regio. Er is dit najaar ruimte voor 12 basisscholen, dus wees er snel bij. En de klas met de langste afstand van alle 12 scholen krijgt bovenop de 150 euro nog eens extra 150 euro voor het goede doel van jullie keuze.

Laat jullie directeur snel een mail sturen naar info@degroenereus.nl. Dan maken we een afspraak voor een wedstrijd bij jullie op school. De uitslagen worden bijgehouden op onze facebookpagina.