De invloed van Macron en Merkel – lezing

| |

Europe Direct Informatie Centrum Almere organiseert lezing in bibliotheek Stad. Op donderdag 4 oktober organiseert het Europe Direct Informatie Centrum Almere de lezing De invloed van Macron en Merkel.

De Franse president Macron is een man van Europese vergezichten, de Duitse Bondskanselier Angela Merkel de vrouw die al jarenlang stabiel en pragmatisch leiderschap vertoont. Waar Duitsland gaat voor begrotingsdiscipline, regels en instituties, wil Macron Europese solidariteit en versnelde integratie, desnoods met een kleine voorhoede van EU-lidstaten die niet dwarsliggen. Om de geschiedenis in te gaan als geslaagd Europees leider, hebben beide leiders elkaar hard nodig. Wat hebben hun verschillende zienswijzen voor gevolgen voor de stabiliteit in de Europese Unie? Dr. Hanco Jürgens gaat hier tijdens zijn lezing uitgebreid op in.

De avond begint om 19.30 uur in het nieuwe lokaal (4e etage) van bibliotheek Stad. De toegang is gratis op vertoon van een toegangskaartje, verkrijgbaar via de website www.denieuwebibliotheek.nl of bij de klantenservicebalie.

Deze lezing wordt mogelijk gemaakt door het Europe Direct Informatie Centrum Almere, gevestigd op de 4e etage van de nieuwe bibliotheek in Almere Stad. Dit informatiecentrum is de entree tot de Europese Unie voor de inwoners van Flevoland. Het verstrekt algemene EU-informatie, verwijst bezoekers zo nodig door en organiseert evenementen, debatten en bijeenkomsten die het Europees burgerschap stimuleren.

Deel dit nieuwsbericht...
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Vorige artikel

Tragedie van Bredero komt thuis op Muiderslot

Caroline Beelen wint ‘Win je Winkel’ in de Passages

Volgende artikel