Een voorstelling door jongeren met een serieus thema

| |

Op 10 en 11 december 2018 organiseerde de Schoor in samenwerking met Artlife-workshops een pakkende theatervoorstelling in de Kunstlinie Almere Flevoland. Maandenlang oefende 11 jongeren aan zang-, dans- en acteervaardigheden. De jongeren uit verschillende delen van Almere probeerde zo goed mogelijk de onderwerpen als groepsdruk, pesten, sexting en de mogelijk gevolgen hiervan te belichten.

Ruim 450 leerlingen van verschillende scholen kwamen in 2 dagen op bezoek in de Kunstlinie Almere Flevoland. Het verhaal gaat over een nieuw meisje in Almere die niet geaccepteerd en gepest wordt en niemand in haar omgeving lijkt te kunnen vertrouwen. Na een tijdje niet meer bereikbaar te zijn komt de docent de klas binnen met een verdrietige mededeling. Welke dit precies is en wat er gebeurd is, is voor de bezoekers zelf in te vullen.

De boodschap is vooral dat jongeren respectvol met elkaar moeten omgaan en zich bewust zijn van grenzen als het gaat om vriendschap en relaties. De voorstelling van ‘Ik ben van mij’ wil jongeren onder andere stimuleren om over deze beelden na te denken en met elkaar in gesprek te gaan.

Deel dit nieuwsbericht...
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Vorige artikel

Leerlingen planten bos midden in Kruidenwijk

Saint Tropez Lounge weer open

Volgende artikel