Ervaar een handicap op de dag van de toegankelijkheid

| |

Woensdagmiddag 3 oktober gaan landelijk honderden mensen met en zonder beperking op pad om locaties te testen op toegankelijkheid. Denk hierbij aan restaurants, winkels en vrije tijdslocaties, maar ook openbare locaties zoals de bibliotheek. Zo ook in Almere.

Vanaf 12.45 uur is iedereen welkom bij Cafe op 2 tegenover het stadhuis voor de gezamenlijke aftrap met wethouder Jerzy Soetekouw. Doel van de dag is om op een leuke manier meer bewustwording te creëren over
toegankelijkheid in Almere. Tijdens de Ongehinderd Testdag worden inwoners van Almere gevraagd om de toegankelijkheid van locaties in kaart te brengen. Dit kan heel eenvoudig door een beoordeling te plaatsen in de Ongehinderd app. Gemakkelijk te downloaden voor mobiel. Iedereen, met of zonder beperking, mag meedoen!

Programma in Almere

Vanaf 12.45 uur is iedereen welkom in Café op 2. Om 13.00 uur is de uitzending vanuit Zeist van de landelijke kick-off van de Ongehinderd Testdag met Minister Ollongren, Otwin van Dijk (burgemeester Oude IJsselstreek). De aftrap is op scherm te volgen in Café op 2. Vervolgens kan iedereen de toegankelijkheid van Almere gaan beoordelen tot de gezamenlijke afsluiting om 15.30 uur. Vanuit Café op 2 zal er om 14.30 uur een rondleiding gestart worden naar de nieuwe bibliotheek. De bibliotheek doet veel voor mensen met een beperking.

Naast het testen van locaties in Almere kunt zichzelf ook een handicap aanmeten. Hiervoor zijn diverse organisaties uitgenodigd. U kunt ervaren hoe het is als u blind bent, moeilijk kunt praten of doof bent. Ook zal de Floriade aanwezig zijn met een uitleg over hoe zij de komende Floriade toegankelijk willen maken voor iedereen. De meest inclusieve Floriade tot nu toe. Deze middag wordt georganiseerd door VIP. De samenwerkende organisaties in Almere rond personen met een beperking.

Ongehinderd app

Ruim 10% van de Nederlanders hebben een lichamelijk beperking. Dit zijn blinden en slechtzienden, mensen die slecht ter been zijn, rolstoelgebruikers, doven en slechthorenden. Zij willen ook zonder drempels op pad kunnen gaan. Ongehinderd brengt samen met Gemeenten en lokale belangenorganisaties de toegankelijkheid van locaties door heel Nederland in kaart. Deze informatie wordt gepresenteerd in de landelijke Ongehinderd app, zodat inwoners en bezoekers met een beperking precies weten waar ze goed terecht kunnen. De Ongehinderd app is gratis te downloaden via de Apple App Store of Google Play Store of via app.ongehinderd.nl.

Deel dit nieuwsbericht...
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Vorige artikel

Caroline Beelen wint ‘Win je Winkel’ in de Passages

Glasvezel oostelijk en zuidelijk Flevoland zonder subsidie?

Volgende artikel