Europees jaar van het Cultureel Erfgoed

| |

2018 is het Europees jaar van het Cultureel Erfgoed. Daarom organiseert Erfgoedhuis Almere het hele jaar activiteiten rond maandelijkse thema’s.

Op zaterdag 10 februari 2018 organiseren verschillende Almeerse initiatieven een activiteit in en door de stad, waaronder een open dag met brouwdemonstraties. Iedereen is van harte welkom!

Bierbrouwen, een eeuwenoude ambacht

Bier wordt al minstens vijfduizend jaar gebrouwen, de oudste bewijzen daarvoor zijn ontdekt in China. In de Middeleeuwen en daarna werd bier veel gedronken omdat men er niet ziek van werd, in tegenstelling tot gewoon water dat vaak besmet was met allerlei bacteriën,. Op zaterdag 10 februari kunt u de leden van biergilde Gambrinus op de ouderwetse manier zien bierbrouwen, met een eenvoudige pan op een brandertje buiten op het overdekte binnenplein. Elk héél uur zal er een rondleiding in de brouwerij worden gegeven en er is in het proeflokaal een doorlopende filmvoorstelling over het brouwproces. Daarnaast is er ook een bierproeverij waar u echt Almeers bier kunt proeven!

Dit event vindt plaats op zaterdag 10 februari 2018 van 09:00 tot 17:00 uur in de Stadsbrouwerij de Kemphaan aan het Kemphaanpad 4.

Het programma bestaat uit een doorlopende videopresentaties en brouwdemonstraties door leden biergilde Gambrinus, elk héél uur rondleidingen door de brouwerij, bierproeverij. Kosten: Gratis

Almeerdaagse

Wandel mee met de speciale editie van de Almeerdaagse! In het kader van het thema van deze maand, voert de route u langs een tal van plekken met een rijke geschiedenis in en om Almere Haven, waaronder langs Stadsbrouwerij de Kemphaan! Kies je eigen afstand: 5, 10, 15, 20, 25 en 30 kilometer.

Wandel mee op zaterdag 10 februari 2018, start vanaf 9:00 uur, finish uiterlijk 17:00 uur. Start en finish bij Brasserie ThuisHaven aan het Plein 3 in Almere Haven.

Kosten: Inschrijven bij start €5,-, leden KWBN €4,-, kinderen tot 12 jaar gratis.

Europees jaar van het Cultureel Erfgoed

Het Erfgoedhuis Almere organiseert in het kader van het Europees jaar van het Cultureel Erfgoed het hele jaar activiteiten rond maandelijkse thema’s. In februari is het thema “Duurzaam vakmanschap”. En zo mogen we het bierbrouwen zeker wel zien vanwege een geschiedenis van minstens vijfduizend jaar! De toen gebruikte technieken en grondstoffen zijn in essentie in al die tijd hetzelfde gebleven. Daarnaast kunt u met de Almeerdaagse, bijzondere plekken ontdekken!

Elke tweede zaterdag van de maand kunnen Almeerders gratis kennis maken met het culturele erfgoed van de stad. Kijk voor meer informatie over het Europees jaar van het Cultureel Erfgoed en de andere activiteiten in Almere op www.almere.nl/europeeserfgoedjaar.

Deel dit nieuwsbericht...
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Vorige artikel

8 februari internationale hifi-dag bij Hi-Fi Klubben

Almeerse partijen stellen zich voor

Volgende artikel