Glasvezel oostelijk en zuidelijk Flevoland zonder subsidie?

| |

Provincie Flevoland wil graag glasvezel voor het buitengebied van Flevoland mogelijk maken. Hiervoor is een subsidiebedrag gereserveerd. De subsidie is bedoeld als een extra bijdrage vanwege hoge aanlegkosten in het gebied.

Afgelopen week is een vraagbundeling gestart voor de aanleg van glasvezel in het gebied, waarin wordt verwezen naar een subsidieaanvraag. Op basis van de vraagbundeling die Fiber Flevo is gestart, kan de provincie geen subsidie verlenen. De provincie heeft weliswaar geld gereserveerd maar is hierbij wel gebonden aan wettelijke voorwaarden om deze subsidie toe te kennen. Eén van deze voorwaarden is dat er geen marktpartijen zijn die de aanleg zelfstandig en dus zonder subsidie willen doen.

Inmiddels hebben zich twee marktpartijen gemeld die de aanleg van het glasvezelnetwerk zelf willen financieren en geen gebruik willen maken van overheidssubsidie. Als deze claims gegrond zijn, betekent dit dat de provincie Flevoland geen subsidie kan verstrekken voor de aanleg van het glasvezelnetwerk in het gebied omdat er in dat geval sprake zou zijn van ongeoorloofde staatssteun.

Deel dit nieuwsbericht...
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Vorige artikel

Ervaar een handicap op de dag van de toegankelijkheid

Flevoland trots op Flevokust Haven

Volgende artikel