Henk Tiesinga waarnemend burgemeester Noordoostpolder

| |

Mr. Ir. Ing. Henk Tiesinga MSc. zal per 10 oktober starten als waarnemend burgemeester van de gemeente Noordoostpolder. Henk Tiesinga (69 jaar) woont in Bant en is lid van het CDA.

Commissaris van de Koning Leen Verbeek heeft na overleg met de fractievoorzitters uit de gemeenteraad van Noordoostpolder besloten om Henk Tiesinga te benoemen tot waarnemend burgemeester. Vanochtend heeft Henk Tiesinga hiervoor de eed afgelegd ten overstaan van de commissaris. De waarneming duurt tot het moment dat er in Noordoostpolder een nieuwe kroonbenoemde burgemeester aantreedt. Dit zal naar verwachting eind 2018 het geval zijn.

Henk Tiesinga

Henk Tiesinga is geen onbekende in Flevoland. Hij beschikt over ruime bestuurlijke ervaring en breed netwerk. Hij was onder andere dijkgraaf van het Waterschap Zuiderzeeland, lid van de Eerste Kamer en voorzitter van het hoofdbestuur van de Yarden Vereniging. Daarnaast is hij bestuurlijk actief bij verschillende maatschappelijke organisaties. Zoals gebruikelijk tijdens een periode van waarneming zal Henk Tiesinga geen belangenbehartiging of representatieve activiteiten vanuit zijn nevenfuncties uitoefenen.

Deel dit nieuwsbericht...
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Vorige artikel

Gratis zang en muziekworkshops in Almere poort

Maak je eigen Regenboogbuurt-huis tijdens Open Monumentendag

Volgende artikel