Kennisdiner ‘Vitaal ouder worden’ met Andrea Maier

| |

Stel je voor, er is een “Bron van het Eeuwige Leven”. Zou jij er een slok water uit drinken om de eeuwige jeugd te bereiken? Andrea Maier vertelt je of we met de wetenschap net zo ver kunnen komen. Superspannende materie! Zij beschrijft de oorzaken van veroudering, de stand van de ouderengeneeskunde en wijst ons de weg in de wetenschappelijke ontwikkelingen op dit gebied. En ze maakt haarfijn duidelijk wat we zélf moeten doen om de statistiek te ontstijgen en straks 120 jaar te worden, of nog veel en veel ouder.

Andrea Maier is internist en hoogleraar veroudering aan de Vrije Universiteit in Amsterdam en de Universiteit van Melbourne, Australië. Zij bestudeert het verouderende lichaam en zoekt naar behandelingen tegen veroudering. Daarnaast is zij directeur van het Royal Melbourne Hospital in Melbourne.

In de media

Andrea Maier gaf in 2015 vijf colleges bij de Universiteit van Nederland over het thema veroudering en was in augustus 2016 Zomergast bij de VPRO. VU Magazine interviewde Maier over het wondermiddel om jong te blijven dat allang bestaat.

Kennisdiner

Een kennisdiner is een element waarbij een lezing afgewisseld wordt met een maaltijd zodat er gelegenheid is om met je tafelgenoten in te gaan op datgene wat net verteld is. Het kennisdiner wordt georganiseerd door de VUvereniging in samenwerking met Netl. Voorafgaand aan de lezing van mevrouw Maier zal Bob Crebas een pitch geven over zijn filosofie, beschreven in het Land van Goed naar Beter; waarin hij een fraai perspectief biedt: de Blue Zones: gebieden in de wereld waar mensen in goede gezondheid opvallend oud worden. Met de succesfactoren van de Blue Zones in het achterhoofd beschrijft hij in zijn boek hoe we iedereen een gezonde uitgangspositie kunnen geven voor een lang en gelukkig leven.

Op woensdag 30 mei brengt Andrea Maier een bezoek aan Netl om tijdens een kennisdiner in te gaan op de geheimen van het ouder worden. Deelnemen aan het kennisdiner kan door u in te schrijven via Netl: info@netl.nl ovv Kennisdiner.

Kosten aan het diner zijn € 27,50 (inclusief lezing, exclusief drankjes. Het diner wordt geserveerd als shared dining. Het diner begint om 19.00 uur, inloop is vanaf 18.45 uur. De locatie is Netl de Wildste Tuin, Leemringweg 19, 8317 RD te Kraggenburg.

Bent u lid van VU vermeld dit dan, u krijgt dan 5 euro korting. Meer informatie over VUvereniging vindt u op www.vuvereniging.nl.

Deel dit nieuwsbericht...
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Vorige artikel

Almere zoekt een waterburgemeester

Train de trainer cursus ‘Organiseren kun je leren’

Volgende artikel