Leerlingen planten bos midden in Kruidenwijk

| |

Een heel bos, dat kan toch niet midden in Kruidenwijk, in Almere? Geen zorgen, het gaat hier om een Tiny Forest. Een dichtbegroeid inheems mini bos ter grootte van een tennisbaan (ongeveer 200m2). Het bos heeft als naam Kruiderzeebosje gekregen.

Een mooi initiatief van IVN Natuureducatie om meer groen terug te brengen in de wijk en om schoolkinderen betrokken te houden bij de Nederlandse natuur. Bovenal wordt het een prettige ontmoetingsplek voor buurtbewoners, vogels, insecten en ieder die interesse heeft in de natuur.

Het Tiny Forest in het Koggepark is één van de 10 mini-bossen die in Almere gerealiseerd gaan worden.

Om de haalbaarheid te borgen, worden er niet zomaar bomen en struiken geplant. Na gedegen bodemonderzoek zijn de meest geschikte bomen en planten uitgekozen die tezamen een mooi bos zullen vormen. Daarbij wordt er een ‘buitenlokaal’ ingericht met hout waar basisschool de Digitalis buitenlessen zal gaan geven om zo de kinderen bij het nieuwe bos betrokken te houden. Hier kunnen buurtbewoners natuurlijk ook van het bos en het park genieten.

Op donderdag 29 november is het zover, dan planten leerlingen van basisschool De Digitalis het Kruiderzeebosje in het Koggepark. Iedereen is tussen 12.30 en 17.00 uur welkom om een handje & schepje te komen helpen.

Volgens een vaststaand beplantingsschema en i.s.m. Boogaart Almere, krijgen 40 verschillende bomen- en plantensoorten hun definitieve plaats.

Bewoners & schoolkinderen van de Kruidenwijk kunnen vanaf het voorjaar volop gaan genieten van hun Tiny Forest Kruiderzeebosje.

Deel dit nieuwsbericht...
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Vorige artikel

Hartstichting organiseert Hartstocht Winter Walk

Een voorstelling door jongeren met een serieus thema

Volgende artikel