Muiderslot gratis voor kinderen met familiewapen

| |

Kinderen tot en met 11 jaar kunnen deze voorjaarsvakantie (24 februari tot en met 4 maart 2018) gratis het Muiderslot bezoeken. Maar …daarvoor moeten ze wel wat doen!

Allereerst is enige kennis van hun familiegeschiedenis nodig. Een échte ridder of jonkvrouw is immers herkenbaar aan een uniek familiewapen. Tot op de dag van vandaag mag iedereen in Nederland zijn eigen wapen ontwerpen en voeren. Speciaal voor de voorjaarsvakantie heeft het Muiderslot daarom een leeg Middeleeuws wapenschild op de website gezet (www.muiderslot.nl).

Alle jonge ridders en jonkvrouwen kunnen stickers, potloden, behangetjes, glitters, veertjes en verf uit de kast halen om thuis een eigen wapen te maken. Kinderen tot en met 11 jaar die hun creatie meenemen, hebben in de voorjaarsvakantie op vertoon van hun wapenschild gratis toegang tot het Muiderslot. Ze moeten dan wel een volbetalende volwassene meenemen.

Prijkt jouw familiewapen binnenkort ook in het Muiderslot?

In het kasteel krijgen alle wapenschilden een plekje. De kinderen mogen hun kunstwerk afgeven in de Kemenade, een prachtige Middeleeuwse kamer. Daar worden alle familiewapens opgehangen en tentoongesteld aan alle bezoekers van het Muiderslot. Zo ontstaat er in de voorjaarsvakantie naast de wapenzaal, waar de Middeleeuwse harnassen, helmen en zwaarden van het slot te bewonderen zijn, een kleurrijke familiewapenzaal.

Voorwaarden

Voor deze actie geldt dat per volbetalende volwassene maximaal drie kinderen gratis met hun wapenschild naar binnen mogen. Museumkaarten en Vriendenpas zijn geldig. Deze actie is niet geldig in combinatie met andere acties en/of kortingsvouchers.

Openingstijden

In de voorjaarsvakantie van 24 februari t/m 4 maart 2018 is het Muiderslot iedere dag van 12.00 tot 17.00 uur geopend. 

Deel dit nieuwsbericht...
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Vorige artikel

Compleet vernieuwd BoatHouse Almere weer open voor publiek

Knallende avonturen bij SEC Survivals

Volgende artikel