Muiderslot, het Kasteel van Sinterklaas

| |


Het is een goed bewaard publiek geheim dat Sinterklaas, als hij in Nederland is, op het Muiderslot verblijft. Het is een even bekend geheim dat de goede Sint graag één weekend de kinderen en hun ouders op zijn kasteel ontvangt en persoonlijk begroet. Op zaterdag 24 en zondag 25 november 2018 staan alle deuren van het Kasteel van Sinterklaas weer open.

Volg de route en kom tot vlak onder het dak: dat magische dak waarop in de nachtelijke uren alles gebeurt. De dakpiet praat je bij over de wonderlijke dakroutes en zijn avonturen en dan begint de tocht omlaag door het kasteel. Langs een écht oefendak waar kinderen door de schoorsteen kunnen om hun Pietendiploma te halen, door de postkamer, het pakjesdepot en ja, zelfs de slaapkamer van de Sint.

Ondertussen is het een drukte van belang: de Pieten rennen rond, want de pakjes moeten ingepakt, de gedichten geschreven en de liedjes geoefend. Tussen de bedrijven door maakt de goedheiligman graag even tijd om alle kinderen te ontvangen in de Ridderzaal van het Muiderslot. Uiteraard staan de schimmel en de circuspieten op het slotplein, kortom een écht Sinterklaasfeestje!

Openingstijden & kaartverkoop

Let op! Ticketverkoop verloopt via vooraf te boeken e-tickets. Bezoekers kunnen via www.muiderslot.nl tickets kopen voor een tijdsblok. De entree is tijdens dat tijdsblok, daarna mag iedereen blijven tot sluitingstijd. Op 24 en 25 november 2018 is het Muiderslot van 12.00 tot 17.00 uur geopend.

Kom met de Pakjesboot vanaf IJburg!

Zie ginds komt de pakjesboot uit IJburg weer aan….De pakjesboot vaart op zaterdag 24 november tussen Almere en Het Muiderslot en op zondag 25 november 2018 tussen IJburg en het Muiderslot heen en weer om de kinderen op te halen. Voor informatie en online reserveringen voor de pakjesboot kijk op www.veerdienstamsterdam.nl.

Online kaartverkoop en meer informatie: www.muiderslot.nl

Deel dit nieuwsbericht...
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Vorige artikel

Architectuurprijs Almere 2018

Talent ontdekken tijdens TeamNL Talentdag

Volgende artikel