Nederland Leest: Voeding – Je bent wat je eet!

| |

Nederland Leest staat dit jaar in het teken van voeding. Dit betekent een novembermaand waarbij lekker en gezond eten centraal staat.

Wat je allemaal kunt verwachten? Een bezoek van Isa Hoes en Medina Schuurman waarbij ze vertellen over mooi en gezond ouder worden. Heel Almere Proeft (een dag om je vingers bij af te likken!), het City Food & Film Festival en nog veel meer! Daarnaast kun je van 1 tot en met 30 november als lid van de bibliotheek, maar ook als niet-lid, gratis het boek Je bent wat je leest, ophalen. Een heerlijk geschenk vol sappige verhalen, verfrissende passages en een zoete afsluiter. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen, is de stellingen in te vullen die te vinden zijn op www.geefjemening.nederlandleest.nl

Isa Hoes en Medina Schuurman

Onlangs verscheen het I’m Lijfboek van Isa Hoes en Medina Schuurman. Tijdens deze presentatie vertellen ze over het boek waarin ze tips geven op het gebied van voeding, beweging en ontspanning waar iedere 40+ vrouw haar voordeel mee kan doen. Voor je veertigste jaar zorgt je lichaam voor jou, daarna moet jij voor je lichaam zorgen. Woensdag 7 november, 20.00 uur, Stad, de nieuwe zaal, leden € 10,- niet-leden € 12,50.

Heel jong Almere bakt!

Voor de jongeren (8-12 jaar) organiseert de nieuwe bibliotheek een taartenbakwedstrijd. Ben jij een super-taartenbakker en vind je het ook nog leuk om te vloggen? Doe dan mee! De spelregels:

  • meld je aan met een e-mail naar evenementen@denieuwebibliotheek.nl en vertel hierin hoe je heet en hoe oud je bent
  • bak een herfsttaart voor 8 personen en maak een vlog (van max. 3 minuten) waarin je laat zien hoe je de taart gebakken hebt
  • lever deze vlog (op een usb-stick) én de taart op zaterdag 10 november (tijdens de Heel Almere proeft dag) in bij de bibliotheek in Stad.

Sharon de Miranda, tv-kok bij het bekende programma Binnenstebuiten, jureert alle taarten en vlogs. Let op: er kan maar een beperkt aantal kinderen meedoen, dus meld je snel aan! Op zaterdag 10 november maken we de winnaar bekend.

Heel Almere proeft!

Een dag die helemaal in het teken staat van … eten! Zaterdag 10 november van 12.00 – 16.00 uur in bibliotheek Stad, de toegang is gratis! Wat er allemaal te doen is? Onder andere Printjepannenkoek!
Printjepannenkoek maakt gebruik van één van de eerste 3D pannenkoekenprinters ter wereld. Wat is er nou leuker dan je eigen afbeelding uit te kiezen en deze te laten printen? En daarnaast is er genoeg anders te beleven: boeken lezen onder het genot van een kopje, op boeken geïnspireerde, thee bij Bookish Flickering, Blind proeven, de Magische Theetuin, Thuisafgehaald en Thai Thai fruit and vegetable carving. Alle activiteiten zijn terug te vinden op www.denieuwebibliotheek.nl.

City Food & Film Festival

Tijdens Heel Almere Proeft is er ook het City Food & Film Festival Op zaterdag 10 november van 11.00-16.30 uur zijn in de nieuwe zaal van bibliotheek Stad de volgende films en documentaires te zien: Schumann’s Bar Talks, Ramen Heads en Constructing Albert. Kosten: leden € 20,- niet-leden € 22,50. Meer informatie is te vinden op www.denieuwebibliotheek.nl.

Workshop en lezingen

Tot slot organiseert de nieuwe bibliotheek in samenwerking met Sandra de Vries, natuurvoedingsdeskundige en eigenaar van OrthoVoedingABC, een informatieavond, een lezing en een workshop:

  • Op dinsdag 13 november van 19.00 – 21.30 uur is er de informatieavond Wegwijs in voeding. Bibliotheek Stad, het nieuwe lokaal, leden € 3,50, niet-leden € 5,-.
  • Op woensdag 21 november van 19.00 – 21.30 uur kun je naar de lezing Darmen en spijsvertering, bron voor je gezondheid. Bibliotheek Stad, het nieuwe lokaal, leden € 3,50 niet-leden € 5,-.
  • Op zaterdag 24 november van 10.30 – 13.00 uur en van 14.00 – 16.30 uur kun je de workshop Hoe weet ik of ik gezond eet? volgen. Bibliotheek Stad, het nieuwe lokaal, leden € 10,- niet leden € 12,50.

Ook deze workshop en lezingen zijn terug te vinden op de site.

Deel dit nieuwsbericht...
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Vorige artikel

Provincie en gemeentes betreuren sluiting

Almere start met initiatief vrijwillige vuurwerkvrije zones

Volgende artikel