Nieuwe innovatie subsidieregeling voor bibliotheken

| |

De provincie stelt een innovatiefonds in om de maatschappelijke relevantie van de bibliotheek te versterken. Organisaties, verenigingen of ondernemers die kansen zien voor samenwerking met de bibliotheek en bijdragen aan het versterken van de maatschappelijke relevantie van de bibliotheek, komen in aanmerking voor subsidie.

Een deel van het fonds is bestemd voor de bibliotheken om zelf vernieuwing in hun dienstverlening door te voeren. Het andere deel is bedoeld voor projecten van andere partijen – maatschappelijke organisaties, verenigingen en ondernemers – die kansen zien in innovatieve vormen van samenwerking met de bibliotheek.

Kansrijke projecten

De provincie is op zoek naar projecten van andere partijen die meerwaarde zien in een samenwerking met de bibliotheek. Op lokaal of regionaal niveau. Dat kan bijvoorbeeld een activiteit zijn waarbij de locatie van de bibliotheek wordt ingezet, of een project waarbij de kennis en expertise van de bibliotheekorganisatie wordt benut. Belangrijke voorwaarde is dat het een project moet zijn waar zowel uw organisatie als de bibliotheek de vruchten van plukt.

Versterking en vernieuwing bibliotheken

Het bevorderen van innovaties bij bibliotheken is een wettelijke taak van de provincie. Ook de gemeenten nemen verantwoordelijkheid voor de ontwikkeling van hun bibliotheken. Met deze samenwerking willen beide partijen dat de bibliotheken in Flevoland modern en maatschappelijk relevant blijven.

Provinciale subsidie

De provincie ziet graag dat er de komende periode mooie projecten bij de bibliotheken tot stand komen en stelt daarvoor per project een subsidie van maximaal € 20.000 beschikbaar.

Deel dit nieuwsbericht...
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Vorige artikel

Shoppen en zeilen in Lelystad

Dunkin’ Donuts komt naar Almere

Volgende artikel