Onthulling 44ste tegel Walk of Fame

| |


Het Luierpark is de overtuigende winnaar van de 44ste tegel voor de Almeerse Walk of Fame. Op zaterdag 8 september 2018, onthult Tineke Ras, de oprichter van het Luierpark de tegel, samen met burgmeester Franc Weerwind en Ferry Huurman, directievoorzitter van Rabobank Almere, op de Citadel.

Alle Almeerders zijn van harte uitgenodigd om van 10.30 uur tot ongeveer 11.00 uur bij de onthulling aanwezig te zijn.

Walk of Fame

De Walk of Fame is een kunstwerk dat de geschiedenis van Almere vertelt. Het is een cadeau van de Rabobank aan de gemeente Almere. Tot 2043 schenkt de Rabobank ieder jaar een nieuwe tegel. De Walk of Fame bestaat tot nu toe uit 43 tegels. Elke tegel verbeeldt een gebeurtenis, een ontwikkeling of persoon die betekenisvol is geweest voor dat jaar. De tegels liggen als een lint door het centrum van Almere.

Luierpark

Het Luierpark is op woensdag 29 maart 2017 onder grote publieke belangstelling in het Oostrandpark geopend door Frits Huis. Initiatiefneemster en oprichtster Tineke Ras realiseert hiermee ‘een park voor een lach en een traan’.

Na vele gesprekken met de Provincie en Staatsbosbeheer lukt het haar om de stichting Het Luierpark, in het kader van het programma Nieuwe Natuur, op te richten. In het Luierpark, vlakbij de Guus Gelukstraat in de Stripheldenbuurt, kunnen ouders van (on)geboren of gestorven kinderen, een (herdenkings)boom laten planten. Deze boom, de Davidia involucrata, ofwel ‘zakdoekjes- of luierboom’, krijgt een houten naambordje met geboorte- en/of sterfdatum van het kind en eventueel een tekst die de (groot)ouders willen. Inmiddels staan er 72 bomen.

De oprichtster wil met dit park een speciale plek creëren voor (groot)ouders, broertjes en zusjes, om het leven van het kind te vieren of te herdenken, te midden van de natuur en wat houten speeltoestellen en zitbanken.

Ras is er in korte tijd in geslaagd om zowel de Provincie, de gemeente als ook bewoners en het bedrijfsleven te interesseren voor het park.

Deel dit nieuwsbericht...
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Vorige artikel

Maak je eigen Regenboogbuurt-huis tijdens Open Monumentendag

Wijkteam neemt buurtmobiel Het Vaartje in gebruik

Volgende artikel