Open Monumentendag Oostvaardersplassen Almere

| |

Als onderdeel van de Open Monumentendag wordt op zaterdag 8 september door Staatsbosbeheer en Stad & Natuur een speciaal arrangement aangeboden aan de Almeerse kant van de Oostvaardersplassen.

Het Natuurbelevingcentrum de Oostvaarders is geopend voor bezoekers aan de (vaste) archeologie-tentoonstelling. Op de 1 e etage van het markante gebouw vertelt de gids je alles over de rijke historie van de Oostvaardersplassen. Kijk door één van de verrekijkers het afgeschermde gebied in en spot die grauwe gans, vos of wellicht wel de
kiekendief!

Ga mee met de hop-on-hop-off ecokar richting het Kotterbos en beklim de uitkijkheuvel aan het einde van de Natuurboulevard. De archeologie-tentoonstelling in het Natuurbelevingcentrum is opgezet met vondsten van de opgravingen uit het Kotterbos. De gidsen nemen je mee in het archeologische verhaal. Vanaf grote hoogte heb je via de telescoop goed zicht op het Kotterbos en het kerngebied van de Oostvaardersplassen. Bekijk met eigen ogen hoe de Oostvaardersplassen door de tijd heen is veranderd. Sluit de middag af met een heerlijk kopje koffie bij Gasterij de Oostvaarders.

De gids in het Natuurbelevingcentrum is aanwezig vanaf 11:00 uur. De gidsen op de uitkijkheuvel aan het einde van de Natuurboulevard (Kotterbos) is aanwezig van 12:00 tot 16:00 uur. De hop-on-hop-off ecokar vertrekt vanaf het Natuurbelevingcentrum om 12 uur, 13 uur, 14 uur en 15 uur. Vanaf de opstapplaats nabij de Uitkijkheuvel in het Kotterbos vertrekt de ecokar om 12.30, 13.30, 14.30 en 15.30 uur.

Natuurbelevingcentrum De Oostvaarders is gevestigd aan de Oostvaardersbosplaats 1 in Almere Buiten. Minimumleeftijd is 4 jaar, de toegang is gratis.

Van 8 en 9 september kun je tijdens Open Monumentendag 2018 meer dan 4000 monumenten gratis bezoeken. Kijk op www.openmonumentendag.nl voor de deelnemende monumenten. Geïnteresseerd in de monumenten van Almere? Kijk dan op: almere.nl/openmonumentendag

Deel dit nieuwsbericht...
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Vorige artikel

Almere City Marketing en Almere City FC verlengen samenwerking

Openbare boekpresentatie De groene stad van Redmond O’Hanlon

Volgende artikel