Plan ‘park voor je zintuigen’ verdient Growing Green Speld

| |

Het initiatief CitySenses heeft begin deze maand de Growing Green Speld ontvangen voor haar bijdrage aan een groen en gezond Almere. Wethouder Herrema reikte op 1 februari diverse spelden uit aan bewoners die zich inzetten voor de stad.

Marcel Kolder en Mira Ticheler

CitySenses heeft als doel een blijvend cultureel belevingslandschap te ontwikkelen, waarbij bezoekers kunnen proeven, voelen, kijken, ruiken en luisteren. De eerste uiting wordt een reizend doolhof waarin bezoekers de zin van hun zintuigen ontdekken in een labyrint van verleidingen op weg naar geluk en gezondheid.

Op weg naar bewustwording

Als het aan de initiatiefnemers Mira Ticheler en Marcel Kolder ligt komt er over een paar jaar een spectaculair belevingslandschap in Almere, waar op innovatieve wijze beeldende kunst, wetenschap, natuur en spel worden verbonden met je zintuigen. Je leert deze op een andere manier te gebruiken, waardoor je bewustere keuzes kunt maken voor bijvoorbeeld je gezondheid.

Ontdek je zintuigen in het Labyrinth of the Senses [LotS]

Labyrinth of the Senses [LotS] is de eerste fysieke mijlpaal van stichting CitySenses waarin bezoekers nog deze zomer op ontdekkingstocht kunnen gaan. In een reizend doolhof van verleidingen word je als bezoeker onderdeel van een modern sprookje. Je komt er bewuster en gelukkiger uit dan dat je naar binnen ging. Tenminste, dat hopen de makers.
Hoe het labyrint er precies uit gaat zien staat nog niet vast: een team van kunstenaars en wetenschappers ontwerpt dit interactieve kunstwerk, waarbij niet alleen de buitenkant maar ook de binnenkant een boodschap heeft.

Cultuurfonds Almere: ‘Het zou zo maar eens het momentum kunnen zijn’

Om te kunnen starten is stichting CitySenses op zoek naar bedrijven die het gedachtengoed van CitySenses onderschrijven en het project willen sponsoren. Momenteel zijn er toezeggingen binnen van onder andere het Rabobank Stimuleringsfonds, de gemeente Almere en het Cultuurfonds Almere. Cultuurmakelaar Jan-Melle Liscaljet over het initiatief: “Labyrinth of the Senses is een ambitieus project. Cultuurfonds Almere zet zich in voor een levendig en cultuurrijk Almere. Dit project sluit ons inziens goed aan bij de huidige ontwikkelingen in de stad. Het zou het zo maar eens het momentum kunnen zijn. Daarom investeren we graag in dit project.”

Deel dit nieuwsbericht...
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Vorige artikel

Almeerse partijen stellen zich voor

Nieuwe kinderopvang voor groene ouders

Volgende artikel