Suburbia brengt ‘De Dood van een Goedmens’

| |

Theatergroep Suburbia speelt De Dood van een Goedmens, een nieuw Nederlands toneelstuk van schrijver Willem de Vlam over een broer en zus aan het sterfbed van hun moeder. Een indringende voorstelling over familiebanden en racisme. De voorstelling is te zien van 6 tot en met 24 maart in de Kunstlinie Almere Flevoland. De première is op 9 maart.

Een broer en zus brengen de nacht door in de wachtruimte van een ziekenhuis. Ze waken bij hun moeder die in coma ligt. Haar toestand is kritiek, de kans op herstel nihil. De zoon weigert de hoop op te geven maar de dochter is het eens met de artsen: behandelen heeft geen zin meer.

De zoon vindt, tot zijn eigen verbazing en afschuw, dat hij meer recht van spreken heeft dan zijn zus, die geadopteerd is en een andere huidskleur heeft. Is er na de dood van de moeder nog iets wat de twee bindt?

Verhouding op scherp

Willem de Vlam (1976) zet in De Dood van een Goedmens de verhoudingen tussen de broer en adoptiezus op scherp. “Het wordt tijd dat we eerlijk zijn. We moeten het probleem van racisme benoemen, anders doen we net of het niet bestaat. Racisme is geen zwart probleem, het is een wit probleem.”

Nieuwe samenwerking

Het is voor het eerst dat Willem de Vlam voor Theatergroep Suburbia een stuk schrijft. Zijn toneelwerk wordt gekenmerkt door humor, herkenbare personages en actuele onderwerpen. Acteurs Aisa Winter en Thomas de Bres spelen de zus en broer. De regie is in handen van Albert Lubbers.

Speeldata: 6 tot en met 24 maart, van dinsdag tot en met zaterdag. Première: 9 maart. Aanvang: 20.30 uur. Kaartverkoop via www.theatergroepsuburbia.nl en www.kaf.nl of neem contact op met de ticketshop van de KAF: 036- 84 55 555 of ticketshop@kaf.nl. Kijk voor de meest actuele speellijst en meer informatie over de voorstelling op: www.theatergroepsuburbia.nl.

Theatergroep Suburbia produceert ‘De Dood van een Goedmens’ in samenwerking met de Kunstlinie Almere Flevoland.

Theatergroep Suburbia is het stadsgezelschap van Almere. Onder de artistieke leiding van Albert Lubbers maken we aantrekkelijk toneel voor alle bewoners van de stad. Ontroerende, tragische en hilarische voorstellingen over het menselijk tekort, ook voor degenen voor wie toneelbezoek niet vanzelfsprekend is. Met ingang van de productie De Dood van een Goedmens heeft Suburbia een nieuwe huisstijl, ontworpen door Studio Matusiak.

Deel dit nieuwsbericht...
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Vorige artikel

Bewoners Tuinhuis krijgen meer inspraak

Nieuwe opleiding Verzorgende IG gestart

Volgende artikel