Tactus neemt ouders mee op kroegentocht

| |

Op maandag 5 november gaan ouders uit Almere weer op kroegentocht in de binnenstad van Almere. Zij krijgen deze avond informatie over alcohol, drugs, social media en gamen. Met andere woorden: “neem een duik in de leefwereld van uw kind”. Tijdens deze avond gaan ouders langs verschillende kroegen en uitgaansgelegenheden waar zij een bijzonder en informatief programma te zien krijgen bestaande uit:

‘Praten met een puber? Zo doe je dat makkelijk!’
door Marina van der Wal

In Club Cell wordt gestart met een presentatie door gastspreker Marina van der Wal. Marina van der Wal zal een half uur lang ingaan op hoe je kunt praten met jouw puber over alcohol, drugs en beeldschermgebruik. Tijdens haar presentatie komen de schermutselingen over middelengebruik tussen ouders en kinderen aan bod en de opvoedvragen die je als ouder hebt wanneer je kind begint met uitgaan en alles wat daar bij komt kijken.

Marina van der Wal is opvoedkundige en verleent sinds begin jaren negentig haar medewerking aan tal van ouderavonden, opvoed-debatten en motivatiebijeenkomsten rondom de thema’s opvoeden, ouders en pubers. Daarnaast was zij oprichter en later directeur van stichting ‘Mamma weet alles’ en heeft zij jaren een praktijk gehad waarin zij ouders met opvoedvragen begeleidde.

Theatervoorstelling ‘Jouw kind en beeldschermgebruik’
door theatercollectief DNL

In Poppodium de Meester zal er een workshop worden gegeven door theatercollectief DNL over opvoedvragen rondom gamen en social media. DNL geeft een energieke en interactieve voorstelling over de rol van social media en gamen in het gezinsleven. Door plezier, participatie en interactie, daagt DNL het publiek uit een eigen mening te vormen.

‘Opvoeden?! Hoe doe jij dat?’
door Tactus

Hoe denk jij over thema’s rondom opvoeden, middelengebruik en beeldschermgebruik? Door middel van verschillende stellingen hoopt men daar met jullie achter te komen. Andersom zal er door medewerkers van Tactus iets vertelt worden over wat er speelt in Almere en wat het advies is als het gaat om opvoeden, alcohol, drugs en beeldschermgebruik.

Aanmelden voor de kroegentocht kan via dit formulier. Let op, er is een beperkt aantal plekken mogelijk!

De avond wordt georganiseerd door Tactus Verslavingszorg en de gemeente Almere

Deel dit nieuwsbericht...
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Vorige artikel

Doe mee met de Bitterballenrace!

November in het teken van aangepast sporten

Volgende artikel