Train de trainer cursus ‘Organiseren kun je leren’

| |

Voor enthousiaste Flevolanders die vrijwilligers in hun eigen omgeving willen leren hoe activiteiten voor te bereiden, uit te voeren en na afloop te evalueren organiseert CMO Flevoland de train de trainer cursus ‘Organiseren kun je leren’. De cursus vindt plaats in Lelystad in de maanden september en oktober 2018.

Om ouderen uit hun isolement te halen is een aantal jaren geleden de cursus ‘Organiseren kun je leren’ ontwikkeld met financiële steun van het Oranjefonds, Skanfonds en de provincie Flevoland. Tijdens de cursus kregen ouderen handvatten hoe zij op een gestructureerde wijze sociaal culturele activiteiten konden organiseren. Aansluitend is de cursus in verschillende gemeenten in Flevoland ingezet als activiteit in het meerjarig project tegen vermindering van eenzaamheid.

Succesvolle activiteiten

De cursus heeft mensen in beweging gebracht en geleid tot veel succesvolle activiteiten. Zoals de organisatie van een In Between Cafe: Een ontmoetingsplek bedoeld voor mensen die tussen banen of opdrachten in staan. Een Multiculturele dag om de ontmoeting tussen verschillende culturen te stimuleren. Een workshop Sieraden maken met als doel de zelfstandigheid en creativiteit van jong en oud te stimuleren. Deze en andere activiteiten staan op www.deeltdoor.nl

Doorgeven

Met de train de trainer cursus ‘Organiseren kun je leren’ wil CMO Flevoland de opgedane kennis en ervaringen delen en doorgeven aan vrijwilligers in Flevoland. Zij hoopt door de cursus nog meer mensen te enthousiasmeren om ideeën uit te werken en uit te voeren in Flevoland.

Data, kosten en locatie

De train de trainer cursus vindt plaats op donderdag 13, 20 en 27 september en 4 oktober 2018 van 13.30 tot 16.00 uur. De locatie is CMO Flevoland, de Schans 19-45 in Lelystad. De kosten zijn 25 euro inclusief cursusmateriaal. Aanmelden is mogelijk tot 1 september 2018 via d.josias@cmo-flevoland.nl

Deel dit nieuwsbericht...
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Vorige artikel

Kennisdiner ‘Vitaal ouder worden’ met Andrea Maier

Tweede Trefpunt sluit haar deuren

Volgende artikel