Vogelhospitaal Naarden zoekt nieuwe voorzitter

| |

Jaarlijks vinden vele duizenden vogels hun weg naar het Vogelhospitaal Naarden. Van hele jonge roodborstjes tot imposante haviken.

Allen hebben ze om wat voor reden dan ook verzorging nodig, en daar zorgen onze medewerkers voor. Het hele hospitaal wordt grotendeels door vrijwilligers gedreven; ook het bestuur bestaat geheel uit vrijwilligers.

De voorzitter houdt samen met de andere bestuursleden het reilen en zeilen van het Vogelhospitaal in de gaten en neemt daarin het voortouw. De werkzaamheden zoals hieronder beschreven, beslaan ongeveer 2 à 3 uur per week. De voorzitter geeft leiding aan het bestuur.

Werkzaamheden

Coördineren en afstemmen van de activiteiten binnen het hospitaal.
Aansturing van medewerkers en vrijwilligers, globale controle op de dagelijkse werkzaamheden (middels tweewekelijks overleg met de beheerder en bezoeken).

Onderhouden van contacten met lokale, regionale en landelijke instanties en organisaties, gemeentes en andere partners.

Aanspreekpunt van de stichting en woordvoerder voor algemene bestuurlijke aangelegenheden.

Verantwoordelijk voor de interne communicatie, evaluatiegesprekken en rapportages.

Voorzitter van de bestuursvergaderingen en verantwoordelijk voor de besluitvorming.

Personeelsbeleid (inclusief vrijwilligers en stagiairs), werving en selectie.
Eindverantwoordelijk algehele (technische) staat van het Vogelhospitaal.

Persoonsprofiel

Je bent op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en signaleert deze tijdig. Je delegeert, draagt taken over, verbindt, inspireert en stimuleert samenwerking. Je hebt affiniteit met het Vogelhospitaal.
Je bent ’s avonds beschikbaar voor vergaderingen en dagelijks voor telefonisch of elektronisch contact met de beheerder.

Enthousiast geworden?

Het Vogelhospitaal Naarden behoort tot één van de grootste en meest vooraanstaande opvangcentra van Nederland. Het hospitaal is flink in beweging, en een goed en stevig bestuur is daarvoor van groot belang. Lijkt het je leuk om op deze manier betrokken te zijn bij het wel en wee van de vogels en een bijdrage te leveren aan de verdere professionalisering en profilering van het hospitaal, neem dan contact op met Kees Tegelberg, waarnemend voorzitter van het bestuur, tel. 06 – 53473493 of per mail kees@vogelasiel.nl. Het bestuur komt 8x per jaar bij elkaar.

Deel dit nieuwsbericht...
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Vorige artikel

Zeepkistenrace in Almere Centrum

Annemarie Jorritsma-Lebbink benoemd tot Commissaris-Generaal Floriade

Volgende artikel