Walk and Talk: netwerkbijeenkomst voor werkzoekenden

| |

Op zoek naar een baan? Daar kun je soms wel wat hulp bij gebruiken. Op dinsdag 6 februari organiseert de nieuwe bibliotheek van 10.00 – 12.00 uur de vierde Walk & Talk voor werkzoekenden in bibliotheek Stad. Walk & Talk is een gratis netwerkbijeenkomst voor iedereen die op zoek is naar (ander) werk.

Het is een inspirerende koffiepauze voor werkzoekenden om andere werkzoekenden te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen. Én waar een gastspreker elke bijeenkomst een specifiek thema belicht. Deze maand is dat Myriam Wanders – Wieringa van Woman in Change, zij richt zich op persoonlijke ontwikkeling met de focus op de Ik.

Wat is Walk & Talk? Het is een gratis netwerkbijeenkomst voor iedereen die op zoek is naar (ander) werk. Een inspirerende koffiepauze voor werkzoekenden om andere werkzoekenden te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen. Én waar een gastspreker elke bijeenkomst een specifiek thema belicht. De manier waarop je werk zoekt is namelijk erg veranderd. Dat zorgt bij elke werkzoekende voor veel vragen, zoals: wat heb je aan LinkedIn, hoe kun je netwerken, hoe haal je meer uit je cv, hoe ga je om met teleurstellingen en wat is personal branding?

De nieuwe bibliotheek biedt met Walk & Talk werkzoekenden de mogelijkheid om elkaar op een héle laagdrempelige manier te ontmoeten. Deze bijeenkomsten zijn elke eerste dinsdag van maand van 10.00 tot 12.00 uur in het nieuwe lokaal op de 4e etage in bibliotheek Stad. Tijdens deze bijeenkomsten kun je ervaringen met elkaar delen, contacten leggen en tips en suggesties krijgen die je helpen in je zoektocht naar een geschikte baan.

Ook is er elke maand een professionele spreker aanwezig die praktische informatie geeft over verschillende onderwerpen. Op dinsdag 6 februari hebben wij als gastspreker Myriam Wanders – Wieringa van Woman in Change, zij richt zich op persoonlijk ontwikkeling met de focus op de Ik.

Eens diep nadenken over wie je bent voordat een crisis toeslaat, loont voor jezelf, omdat het een burn-out en teleurstellingen helpt voorkomen. De meeste banenzoekers die er niet in slagen hun droombaan te vinden, falen niet omdat ze te weinig informatie over de arbeidsmarkt hebben, maar omdat ze te weinig informatie over zichzelf hebben.

• Om te weten wat je echt wilt, is het nodig je eigen identiteit te kennen. Andersom helpt weten wat je wilt ook om een duidelijker beeld te hebben over ‘wie ben ik nou eigenlijk?’. Als je jezelf kent, kun je keuzes maken die écht bij je passen.
• Werkgevers hebben een voorkeur voor werknemers die zichzelf kennen. Functies veranderen sneller, benodigde competenties ook.

Ben je getriggerd? Kom gerust naar onze netwerkbijeenkomst! Deelname aan Walk & Talk is, net als de koffie en thee, gratis. En ook heel handig om te weten: voor het UWV geldt deelname aan deze bijeenkomst als een sollicitatie! Lijkt het je leuk om de vierde speciale Walk&Talk in Almere mee te maken? Je bent van harte welkom! Wil je meer weten over Walk & Talk? Stuur dan een e-mail naar walkentalk@denieuwebibliotheek.nl of kijk eens op de website van De Levende Sollicitatiegids, www.levendesollicitatiegids.nl

Vorige artikel

Nieuwe opleiding Verzorgende IG gestart

Gratis bloeddrukmetingen

Volgende artikel