Wijkteam neemt buurtmobiel Het Vaartje in gebruik

| |

Wethouder Aldrik Dijkstra en vrijwilliger de heer Van Paasschen namen vandaag buurtmobiel Het Vaartje in gebruik bij buurtcentrum Cobra in de wijk Tussen de Vaarten.

Samen haalden zij twee dames op die iedere donderdag gebruik maken van een warme lunch voor senioren in het buurtcentrum.

Korte ritjes, alleen in Tussen de Vaarten

Het Vaartje is een elektrische auto voor vier personen voor vervoer van ouderen en minder validen in het gebied Tussen de Vaarten. Vrijwillige chauffeurs besturen de auto. Andere vrijwilligers bij het wijkteam beantwoorden de telefoon en verzorgen de administratie. Het initiatief voor het Vaartje is ontstaan bij het wijkteam in de ouderengroep ‘Samen 70+’.

Wethouder Aldrik Dijkstra in de Buurtmobiel

Buurtmobiel Het Vaartje is alleen bedoeld voor korte ritjes in het gebied Tussen de Vaarten. Inwoners kunnen van maandag t/m vrijdag tussen 9.00 en 17.00 uur gebruik maken van Het Vaartje, bijvoorbeeld voor ritjes naar de supermarkt, het gezond­heidscentrum, het buurtcentrum of voor een bezoek aan iemand in de wijk. Ritten met Het Vaartje zijn gratis, maar van de passagiers wordt wel een vrijwillige bijdrage in de kosten gevraagd.

Veel sponsors hielpen mee

Het Vaartje staat bij buurtcentrum Cobra, waar veel buurtactiviteiten plaatsvinden en waar ook het wijkteam te vinden is. De auto is eigendom van welzijnsorganisatie De Schoor en kon aangeschaft worden met financiële bijdragen van het Oranjefonds, Zorggroep Almere, Curae Zorg en gemeente Almere. Met deze sponsorbijdragen kan het Vaartje in ieder geval een jaar lang rijden. Particulieren en bedrijven die dit initiatief een warm hart toe dragen kunnen vanaf 25 euro per jaar ‘Vriend van Het Vaartje’ worden. In ruil daarvoor worden zij op de hoogte gehouden van deze proef en van de activiteiten van de seniorengroep. Wethouder Dijkstra toonde zich tevreden: ‘Erg mooi dat vrijwilligers op deze manier meehelpen om de senioren in Tussen de Vaarten mee te laten draaien in de samenleving. Zo geven ze echt invulling aan een gezamenlijke maatschappelijke verantwoordelijkheid.’

Foto’s: ©Anja de Graaf

Deel dit nieuwsbericht...
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Vorige artikel

Onthulling 44ste tegel Walk of Fame

Eerste Ajax- life skills & clinincs dag in Almere op basisschool Caleidoscoop

Volgende artikel