Zaterdag 25 en zondag 26 is het Sail Pampus

| |

Nautisch erfgoed ontmoet historisch erfgoed op forteiland Pampus. Prachtige schepen zijn te bezoeken, driehonderd zwemmers doen een Rondje Pampus en zeezeiler Henk de Velde vertelt over zijn spannende leven op zee.

Het jaarlijks terugkerend evenement Sail Pampus biedt een breed scala aan te bezoeken boten, waaronder VOC-replica Statenjacht Utrecht, oud-marineschip Nautilus en motorboot Solitario. Deze laatste is van de bekende zeezeiler Henk de Velde die met dit schip ijzige avonturen beleefde. In het fort kunnen bezoekers vertellingen bijwonen die gaan over het spannende leven die de filosoof van de zee op de oceanen beleefde.

Op zondag wordt er rond Pampus gezwommen voor een goed doel. Beide Sail-dagen gaan in Muiden van start met een zeiltocht van de Statenjacht naar het forteiland dat al sinds de tijd van de VOC een bijzondere band heeft met zeilen en water.

Programma zaterdag 25 augustus

Sail Pampus gaat van start met de afvaart van statenjacht De Utrecht. Om 10 uur vertrekt deze prachtige VOC-replica vanuit Muiden en komt het na een fraaie zeiltocht om 12.30 uur aan op Pampus. Pampus zelf is voor passanten al om 10:30 uur geopend. Vanaf 13 uur kan iedereen een
kijkje op De Utrecht nemen, maar er zijn meer bijzondere boten te bezichtigen. Gedurende de dag zijn er avontuurlijke reisverhalen bij te wonen van zeezeiler Henk de Velde. Natuurlijk zijn er ook gratis rondleidingen door het fort, kan er gespeurd worden en is de Pampus Xperience geopend!

Programma zondag 26 augustus

Op zondag is het programma hetzelfde met uitzondering van de ochtend. Extra in het programma vindt dan in het water rondom het eiland het Rondje Pampus plaatst, een zwemfestijn met honderden zwemmers dat als doel heeft aandacht te vragen voor de kwaliteit van het water in het
IJsselmeergebied. Zie voor alle schepen en extra’s de uitgebreide Sail Pampus info via: www.pampus.nl/sail

Deel dit nieuwsbericht...
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Vorige artikel

Wethouder Van Garderen opent Open Monumentendag Almere 2018

Kom samen voor de dieren!

Volgende artikel