Zwaardvechten en staartvlechten tijdens Pinksteren

| |

Tijdens de pinksterdagen op 20 en 21 mei 2018 is rond het Muiderslot een middeleeuws kampement te bezoeken, met workshops, demonstraties, een kinderveldslag en een riddertoernooi mét helmenschouw.

Middeleeuws kampement

Heuse ridders en jonkvrouwen bouwen met Pinksteren rond het Muiderslot een middeleeuws tentenkampement. Er zijn workshops zwaard- en vechtkunst en demonstraties harnas aan- en uittrekken. Kinderen kunnen deelnemen aan een kinderveldslag, waarin ze mogen proberen om de ridders in harnas te verslaan. Alleen geschikt voor waaghalzen!

Toernooi mét helmenschouw

Beide pinksterdagen worden afgesloten met een heus toernooi waar de middeleeuwse strijders hun krachten meten. Vrouwen speelden in de Middeleeuwen een beslissende rol in de keuze welke ridders het strijdperk betraden. Voorafgaand aan een écht toernooi vond namelijk een helmenschouw plaats. De helmen werden tentoongesteld en door de hoge adellijke dames gekeurd.

Was er iets oneervols of vrouwonvriendelijks over de eigenaar van de helm bekend, dan gooiden de dames het ijzeren hoofddeksel op de grond. De betreffende ridder was dan niet meer welkom op het toernooiveld. Ook deze bijzondere traditie komt tot leven tijdens het Pinksterweekend 2018. De jonkvrouwen hebben echter een verborgen agenda…. Ze zoeken een geschikte huwelijkskandidaat onder de toernooiridders. In hun eigen vrouwentent in het kampement maken zij zich daarom extra mooi.

Kinderen die dat ook willen, zijn van harte welkom in het vrouwenverblijf. Zij kunnen daar hun haren op z’n middeleeuws laten vlechten.

Landelijke Dag van het Kasteel

Op tweede pinksterdag , maandag 21 mei 2018, is de Landelijke Dag van het Kasteel. Dit jaar is het thema: Verbogen Verhalen Verteld. In de rondleidingen door het Muiderslot doen de rondleiders de verborgen verhalen van het kasteel uit de doeken.

Openingstijden

Het Muiderslot is tijdens het Pinksterweekend geopend van 12.00 uur tot 17.00 uur (kassa geopend tot 16.30 uur, Museumkaart gratis).

Meer informatie: www.muiderslot.nl

Deel dit nieuwsbericht...
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Vorige artikel

Afgewogen en integraal advies OVP vindt GS Flevoland

Informatiebijeenkomsten over zonne-energie initiatieven

Volgende artikel