200 basisschoolleerlingen volgen Buitenlesdag in Oostvaardersplassen

| |

Ruim 200 leerlingen van diverse basisscholen in Almere hebben tijdens de Landelijke Buitenlesdag een creatieve en actieve ervaringsdag in de natuur van de Oostvaarderplassen gehad. Door verschillende opdrachten en activiteiten maakten de leerlingen kennis met het leefgebied van de Oostvaarderplassen.

De activiteiten en opdrachten zijn in samenwerking met Stad & Natuur en Staatsbosbeheer ontwikkeld en uitgevoerd door eerstejaars studenten Manager Leisure & Hospitality van MBO College Poort. De Landelijke Buitenlesdag vond plaats op dinsdag 2 april 2019.

Leerlingen van de basisscholen Aurora, De Driemaster, De Dukdalf, De Egelantier en Het Drieluik in Almere hebben tijdens de Landelijke Buitenlesdag op creatieve wijze kennisgemaakt met de natuur van de Oostvaardersplassen. Leerlingen gingen in groepjes uiteen.

Er waren onder meer speur- en puzzeltochten met verschillende thema’s, levend stratego met als thema de voedselketen (wie eet wie of is een bedreiging) en een estafetterun met vragen en opdrachten onderweg (o.a. maken van een tas van natuurlijke producten). Ook maakten de groepjes leerlingen schilderijen van hun eigen kijk op de omgeving. De leerlingen werden bij hun school opgehaald met een ouderwetse Amerikaanse schoolbus.

Deel dit nieuwsbericht...
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Vorige artikel

Muiderslot zet kasteeltuinen en vrijwilligers in het zonnetje

Walibi Holland ontvangt drie awards

Volgende artikel