College wil advies raad over vuurwerkvrije zones

| |

Op 13 december 2018 heeft de raad de motie Vuurwerkvrije zones aangenomen. Het college heeft een afwegingskader opgesteld en geïnventariseerd wat kwetsbare locaties voor vuurwerk zijn in verband met het instellen van verplichte vuurwerkvrije zones.

Bij het inventariseren is overlegd met de organisaties waar bewoners of dieren wonen of verblijven die minder zelfredzaam zijn en niet de keuze hebben om de vuurwerkoverlast die zij ervaren te ontlopen. Daarbij is ook de behoefte aan een verplichte vuurwerkvrije zone in kaart gebracht. Er komt steeds meer draagvlak in Nederland voor vuurwerk beperkende maatregelen. Vuurwerkvrije zones passen daarom in de tijdsgeest. Bovendien kunnen specifieke zones ervoor zorgen dat de overlast in kwetsbare gebieden afneemt, terwijl vuurwerkliefhebbers nog steeds genoeg ruimte hebben om vuurwerk af te steken in hun omgeving.

Het aanwijzen van een vuurwerkvrije zone is een bevoegdheid van het college op grond van artikel 265 lid 1 van de Algemene Plaatselijke Verordening van Almere. Voordat het college een besluit neemt over het wel of niet instellen van vuurwerkvrije zones tijdens de jaarwisseling 2019-2020 wordt de raad geconsulteerd.

Deel dit nieuwsbericht...
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Vorige artikel

Tiny Market? Markt in Stad wordt compacter

Auteur Jelle Hermus bij Boekhandel Stumpel Almere

Volgende artikel