Donatie op Locatie geeft geld aan Flevolandse initiatieven

| |

Flevolandse initiatieven voor sociale of culturele activiteiten kunnen geld krijgen van het VSBfonds. Het fonds start met de tweede ronde van Donatie op Locatie in Flevoland. Eerder kregen zes initiatieven een bedrag. Wie vóór 12 augustus een idee voor een activiteit indient kan, bij goedkeuring, tot maximaal tienduizend euro ontvangen.

Kansrijke projecten krijgen een uitnodiging voor een gesprek waarna, in samenwerking met CMO Flevoland, het VSBfonds beslist of er een bijdrage gedaan wordt. Het gesprek maakt deel uit van de behandeling van aanvragen tot tienduizend euro. Binnen twee weken na het gesprek horen aanvragers of ze van VSBfonds een donatie krijgen.

De Buurtwinkel in Lelystad van de stichting Met Inzet Lukt Alles kreeg in de eerste ronde een financiële bijdrage.

Tijdens de eerste ronde, dit voorjaar, kregen bijvoorbeeld een Buurtwinkel en Buurtmoestuin, een mobiele jongerenontmoetingsplek, het plan om te starten met een wijkjobcoach en nog enkele initiatieven een financiële bijdrage.

Ideeën aanmelden

Wie een mooi idee heeft waardoor andere mensen mee kunnen doen aan een sociale of culturele activiteit kan zich melden. Het gaat om initiatieven waardoor mensen anderen ontmoeten of inspireren, zich verder ontwikkelen of bijdragen aan de lokale of regionale gemeenschap. De aanvraag moet vóór 12 augustus binnen zijn bij het VSBfonds. Aanmelden kan via www.vsbfonds.nl. Op die website is ook alle informatie te vinden.

Het VSBfonds nodigt kanshebbers uit om eind augustus bij CMO Flevoland in Lelystad voor een persoonlijk gesprek langs te komen. Binnen twee weken krijgen indieners daarna bericht of ze wel of niet een donatie krijgen.

Over VSBFonds

VSBfonds is één van de grootste particuliere vermogensfondsen van Nederland. Het fonds bestaat sinds 1990 en heeft elk jaar 26 miljoen euro donatiebudget beschikbaar om te investeren in de kwaliteit van de Nederlandse samenleving.

Deel dit nieuwsbericht...
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Vorige artikel

ProRail, NS en Almere presenteren plannen station

Inschrijving Almeerse Onderneming van het jaar 2020 van start

Volgende artikel