Een uit de hand gelopen grap: 20 uur lang in hangachtbaan Condor

| |

Een onschuldig bericht op Twitter ging viraal en ontvouwde zich tot een bijzondere challenge: 20 uur in lang in Walibi-achtbaan Condor. Joey Schadenberg ging op zaterdag 20 juli en zondag 21 juli van 10.00 tot 20.00 uur in Condor, bij elkaar zo’n 20 uur.

Joey Schadenberg is achtbaan-fan en bezoekt regelmatig Walibi Holland. Condor, de in 1994 gebouwde hangachtbaan gebouwd door Vekoma, heeft een bijzonder plekje in Joey’s hart: “Condor is gebouwd door Vekoma en was destijds de eerste hangachtbaan van Europa.” Om Joey’s gezondheid in de gaten te houden zullen EHBO’ers hem gedurende dag controleren.

Achtbaanliefhebber Joey Schadenberg

Opbrengst voor Stichting Opkikker

De opbrengst van de challenge gaat naar Stichting Opkikker. Bezoekers konden op zaterdag 20 en zondag 21 juli naast Joey zitten. “Het zou enorm gaaf zijn als mensen doneren om naast mij te zitten,” liet Joey vooraf weten. Joey wilde naar eigen zeggen een zo hoog mogelijk bedrag ophalen voor Stichting Opkikker.

Uiteindelijke maakte hij maar liefst meer dan 200 ritjes in de Condor, de beruchte hangende achtbaan van Walibi Holland. Even na sluitingstijd werd de zogenoemde Condor Challenge afgesloten met ritje nummer 222. Dat houdt in dat de pretpark-fan in twee dagen tijd in totaal 1.110 keer over de kop is gegaan en bijna 147 kilometer heeft afgelegd. Uiteindelijk werd er een cheque van 1.527 euro uitgereikt aan Stichting Opkikker.

Deel dit nieuwsbericht...
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Vorige artikel

Rijk en regio investeren 30 miljoen euro in regio Noordelijk Flevoland

ProRail, NS en Almere presenteren plannen station

Volgende artikel