Eerste jaars maken kennis met MBO College Lelystad

| |

Een enerverende start van het nieuwe schooljaar, zo kunnen de afgelopen drie dagen van ruim 500 nieuwe studenten bij MBO College Lelystad en SCALA het best worden omschreven. Het hoofddoel van de activiteiten die de school voor alle nieuwe studenten heeft georganiseerd is kennis maken met de school, docenten en – heel belangrijk – hun nieuwe medestudenten.

Op dinsdag 27 augustus werden ruim 700 studenten, hun docenten en genodigden in het Agoratheater in Lelystad door Joseph Oubelkas toegesproken. Hij vertelde – in het kader van 75 jaar vrijheid – hoe bijzonder het eigenlijk is dat we in Nederland in vrijheid leven. Joseph vertelde aan de studenten hoe hij onterecht tot 10 jaar cel werd veroordeeld in Marokko. Een dag later kreeg vrijheid een heel andere betekenis: teams van eerstejaars studenten van alle opleidingen streden tijdens een sportdag tegen andere klassen, en leerden ondertussen elkaar en hun docenten beter kennen. Dit vond plaats – in samenwerking met Sportwijzer – voor de school en voor het Agoratheater.

In het kader van 75 jaar vrijheid zal er dit hele jaar binnen de lessen burgerschap bij MBO College Lelystad en SCALA aandacht zijn voor vrijheid. Hierbij ligt de nadruk op hoe bijzonder het is dat we in Nederland in vrijheid mogen leven en dat we kunnen doen en denken wat we willen. In 2019 en 2020 wordt landelijk het beëindigen van de Tweede Wereldoorlog, 75 jaar geleden, herdacht. Samen vieren we dat we sindsdien in vrijheid leven, in het besef dat we samen verantwoordelijk zijn om vrijheid door te geven.

Deel dit nieuwsbericht...
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Vorige artikel

Raadsvergadering op locatie in Almere Buiten

Activiteiten in het kader van de Walk of Peace

Volgende artikel