Festival Gestrand keert terug met een tweedaagse editie

| |

Op zaterdag 20 en zondag 21 juli kan strand- en festival-liefhebbend Nederland weer opgelucht ademhalen en met de blote voeten dansen in het zand. Want Festival Gestrand tovert het strand van Almere om naar het meest laagdrempelige en vrije festival van Nederland. Met een programma gericht op (jonge) gezinnen, nachtbrakers, festivalgangers en kunstliefhebbers weet Festival Gestrand het meest inclusieve weekendfestival neer te zetten.

Nadat het festival in 2017 met ruim 5.000 bezoekers feestelijk werd afgesloten, de vrijwilligers en het productieteam het Almeerderstrand opgeruimd achterlieten en de organisatie voldaan terugkeek op een geslaagde editie, rees de vraag of het festival nog wel bestaansrecht had. Om antwoord te geven op deze zeer zwaar beladen vraag, heeft de organisatie besloten om het festival een jaar over te slaan en met vrijwilligers, bezoekers en experts het concept onder de loep te nemen.

Impressie 2017 – Foto: Casper Smit

“De essentie van Gestrand is de ongedwongen sfeer en de mogelijkheden om niet alleen het festival te beleven maar er zelf onderdeel van kunnen zijn. Wij hebben altijd gestreden om er voor te zorgen dat bezoekers eigen eten en drinken mee mochten nemen én zonder ticket het festivalterrein konden betreden.” aldus Remon Popelier, één van de initiators van het oorspronkelijke feestje uit 2005.

Met een frisse visie, afgestoft van het door de jaren heen vergaarde zand heeft het uitgeruste productieteam een dubbele editie van Gestrand ontworpen. Programmeur Jens Lendering vertelt: “Door het festival twee dagen te houden kunnen we diverser programmeren en de bezoekersaantallen verspreiden over twee dagen. We waarborgen ook het intieme en oorspronkelijke gestrand-gevoel met een verscheidenheid aan (theater)programmering die we in een weekend kunnen presenteren”.

Sinds een week circuleren er berichten over de datum van Festival Gestrand 2019, maar is er tot op heden nog geen officiële reactie vanuit de organisatie gekomen. “Ik wilde weer terug naar die eerste Gestrand, naar het moment dat ik een sms stuurde om wat vrienden uit te nodigen. En dat heb ik gedaan. Alleen werd dat bericht nu veelvuldig doorgestuurd. Ik schrok zelf van alle aandacht die ik kreeg naar aanleiding van die ene sms!” laat Remon weten.

Gestrand 2019 vindt plaats op 20 en 21 juli op de idyllische locatie van Strandbad Duin, met de support van Marina Muiderzand en Gemeente Almere. Om op de hoogte te blijven van het festival en de veranderingen van deze editie kun je terecht op de social media van Gestrand.

Deel dit nieuwsbericht...
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Vorige artikel

Hoogste punt nieuwe achtbaan Untamed in Walibi Holland bereikt

Kennismaken met ‘Luchtbuks Schieten’ bij SEC survival

Volgende artikel