Flevoland twee voorleeswinnaars rijker

| |

Twan Wijnia van basisschool De Lichtboei in Emmeloord en Jayden Ruhulessin van Het Baken Trinitas in Almere hebben de provinciale finale gewonnen van respectievelijk De Nationale Voorleeswedstrijd, voor leerlingen in groep 7 en 8 in het basisonderwijs, en Read2Me!, voor brugklassen in het voortgezet onderwijs.

Bij Twan werd het publiek meegevoerd door zijn fijne luisterstem met soepele articulatie toen hij voorlas uit het boek Dirkje Bakkes, brandnetelspecialist van Tosca Menten. Jayden had een mooi leestempo en een goed contact met het publiek bij het voorlezen van het boek Knock-out van Cis Meijer. De jury die lette op zaken als tempo en het voelbaar maken van emoties, had geen gemakkelijke taak, maar was uiteindelijk unaniem in de keuze voor Twan en Jayden.

In totaal hebben 10 basisschoolleerlingen en vijf brugklasleerlingen, verspreid over alle Flevolandse gemeenten, op 2 april jl. in De Kubus in Lelystad, voorgelezen tijdens dit door de Flevolandse bibliotheken georganiseerde evenement.

De presentatie was in handen van Stefano Hennevelt. Tijdens de pauze van het ochtendprogramma was er een optreden van zanger en gitarist KASPER. ’s Middags maakte Cis Meijer, auteur van young adult boeken, haar opwachting.

De twee Flevolandse winnaars mogen het opnemen tegen de andere provinciale kampioenen tijdens de landelijke finales die worden gehouden op respectievelijk 22 mei (De Nationale Voorleeswedstrijd) en 25 mei (Read2Me!).

Deel dit nieuwsbericht...
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Vorige artikel

Walibi Holland ontvangt drie awards

Maaltijdservices voor 65-plussers

Volgende artikel