Growing Green Cities expeditie op De Kemphaan

| |

Zaterdag 9 maart organiseerde Growing Green Cities een expeditie op stadslandgoed De Kemphaan. Zo’n 50 vooral oudere Almeerders hadden zich voor deelname opgegeven. Na welkom te zijn geheten door Monique van der Plas, programmamanager Floriade Almere 2022, werden de deelnemers naar de eerste stop gereden door de elektrische Beverbus.

Het was voor velen de eerste kennismaking met Lodgerie Het Groene Geheim. Hier hebben Femmy Kunnen en Jan Verduijn een geitenboerderij omgebouwd tot een schitterend complex met 5 luxe appartementen, zalen voor coaching, vergaderingen of bijeenkomsten en een werkelijk schitterende siertuin met prieel. Het is dan ook niet vreemd dat de lodgerie inmiddels een gewilde trouwlocatie is.

De volgende stop was Plantage Nieuwland, waar een gezin met twee kinderen naast een fulltime baan hun droom werkelijkheid laten worden. Op het complex verbouwen ze walnoten, hazelnoten, zacht fruit en alles op natuurlijke en duurzame wijze. De plantage is gevestigd aan het Michauxpad 16, 1358 AE te Almere. U bent altijd welkom voor informatie of om de heerlijke producten te kopen.

De laatste stop van de dag, de boerenmarkt op Stadsboerderij Almere. Na een rondje markt werd de groep ontvangen met koffie of thee en een taartpunt. Niet veel later begon het officiële gedeelte, de 12e uitreiking van de Groene Speldjes. Nieuwe spelddragers zijn o.a. Els Wensjes, Rola Hengstman en Gerry Baljet.

Deel dit nieuwsbericht...
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Vorige artikel

Weer spelbreker rommelmarkt Dierenasiel Almere

Motie vermelding Zeewolde op routeborden A6 aangenomen

Volgende artikel