Henk Struik kanshebber Doemee-award 2019 provincie Flevoland

| |

Steeds meer mensen en organisaties zetten zich in voor een samenleving waarin ook mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, een beperking of chronische ziekte optimaal kunnen meedoen. Met hun enthousiasme maken zij het verschil; door op zoek te gaan naar de mogelijkheden en niet te blijven denken in beperkingen. Iets wat een podium verdient en extra gewaardeerd wordt met een Doemee-award georganiseerd door MEE. 12 december werden de winnaars bekend gemaakt.

Fietsmaatjes Almere ontvangen de Doemee Award stimuleringsprijs

Eén van de kanshebbers was Henk Struik uit Almere. Henk en zijn dochter nemen regelmatig alleenstaande ouders en hun kind mee voor een dagje uit naar de Efteling. Het is voor veel kinderen uit een minimasituatie de eerste kennismaking met de Efteling in Kaatsheuvel. Een initiatief wat jong en oud uit de dagelijkse ellende haalt, ook al is het maar voor 1 dag. Zelfs voor sommige ouders was het een eerste kennismaking met het sprookjesachtige park.

“Uiteraard gaat de ochtend wat stroef, je bent tenslotte een vreemde die iets moois geeft, dat moet echt landen,” verteld Struik. “Tegen de middag is vaak het ijs gebroken en zie je de ellende van onze gasten afvallen. Zeker bij binnenkomst, wanneer het kind beseft wat de Efteling echt is, zie je ze stralen. Dat gezichtje is goud waard, ook al kost het ons enkele tientjes. Vaak wordt dit ook mogelijk gemaakt door spontane donaties.”


Deze bezoeken worden mogelijk gemaakt door gebruik te maken van de vriendentickets die abonneehouders kunnen aanschaffen.

Kanshebber voor de stimuleringsprijs en de publieksprijs

Naast Henk Struik kregen nog 10 initiatieven uit de provincie Flevoland een podium op de feestelijke uitreiking. Stichting Fietsmaatjes Almere ging er met de stimuleringsprijs ter waarde van €500,- vandoor. Daarnaast kon iedereen via de website van MEE stemmen op zijn of haar favoriete initiatief. In totaal is er 2928 keer gestemd. Sportclub MOVE ging met de publieksprijs naar huis.

Gedeelde missie

De feestelijke uitreiking op 12 december vond plaats in het stadion de Vijverberg van Betaald Voetbalclub de Graafschap. Niet alleen de winnaars werden geroemd om hun inzet. Ook Henk Struik en andere kanshebbers kregen erkenning voor het belangrijke werk dat ze doen.

Hans Martijn Ostendorp, directeur De Graafschap: “Ik ben heel blij dat met de Doemee-award aandacht wordt gevraagd voor de inclusieve samenleving. Want we kunnen niet genoeg voorbeelden krijgen van mensen die stimuleren dat meedoen belangrijk is. Ik hoop dat dit soort mensen en organisaties een voorbeeld durven te zijn voor anderen. Want juist hun voorbeelden en succesverhalen hebben we nodig om andere mensen en organisaties te stimuleren en inspireren.”

Deel dit nieuwsbericht...
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Vorige artikel

Almeerse scholen adopteren Floriadebomen

De Luisterlijn zoekt lichtpuntjes in het donker

Volgende artikel