Karlijn Kistemaker maakt locatievoorstelling ‘Er was eens een pretpark’

| |

De jonge theatermaker Karlijn Kistemaker maakt voor Theatergroep Suburbia de nieuwe locatievoorstelling Er was eens een pretpark!, een moderne legende over een middeleeuws pretpark. Inspiratiebron is WitchWorld, het voortijdig gestaakte pretpark in het onvoltooide kasteel van Almere. De voorstelling is te zien van 16 tot en met 28 april in het oudste kantoorgebouw van Almere; de Beurs achter het station. Theatergroep Suburbia vroeg de jonge theatermaker Karlijn Kistemaker om de nieuwe locatievoorstelling in Almere te maken. Kistemaker studeerde in 2013 cum laude af aan de Regieopleiding van de Theaterschool in Amsterdam. Voor haar oeuvre tot nu toe won Karlijn de Charlotte Köhler Prijs 2018 voor theater. Dit is haar eerste productie voor Suburbia.

Het plan om een middeleeuws pretpark te bouwen rondom het onvoltooide kasteel langs de snelweg bij Almere is voorgoed van de baan. Jarenlang probeerde de bedenker van het attractiepark vol heksen en trollen zijn droom te verwezenlijken. Het was een zware strijd waarin hij werd geteisterd door stroperige procedures, geheime investeerders en kwaaie Gravinnen. Het wordt tijd dat de koning van de fantasy de burgers van Almere toespreekt en de gemoederen tot bedaren brengt met zijn eigen betoverende verhaal. Tijdens een sprookjesachtige conferentie wordt de ontstaansgeschiedenis van het legendarische pretpark uit de doeken gedaan. Een legende waarin twee partijen tegenover elkaar komen te staan en verwikkeld raken in een wereld waarin feit en fictie niet meer van elkaar te onderscheiden zijn. Wat moet je geloven? En wanneer zijn dromen bedrog?

Geïnteresseerden zijn welkom voor een kop koffie. Na afloop is de bar geopend en is er ruimte voor verwondering.
Er was eens een pretpark! wordt niet in een theater gespeeld, en ook niet in het ontoegankelijke gebied in en rondom het onvoltooide kasteel. De voorstelling wordt gespeeld in de Beurs; het oudste kantoorgebouw van Almere, achter het station. 
Suburbia maakt ieder jaar een locatievoorstelling over actuele Almeerse verhalen op onverwachte plekken. De stad is inspiratiebron én decor van de voorstelling. De bezoekers (her)ontdekken zo een nieuw plekje van Almere.

Tekst en regie Karlijn Kistemaker, Spel en muziek: Dorien van Gent, Simon Heijmans, Keez Groenteman, scenografie: Calle de Hoog, techniek: Neal Groot.

De locatievoorstelling Er was eens een pretpark! is zien van 16 tot en met 28 april in het gebouw De Beurs (voorheen Oranjewoud), Wisselweg 1, Almere. Première 17 april. De kaartverkoop opent 11 maart.

Meer informatie en kaartverkoop: www.theatergroepsuburbia.nl

Deel dit nieuwsbericht...
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Vorige artikel

Filmhuis draait op Internationale vrouwendag de film Roma (16+)

Timeline – 30 jaar Kunstenaarsvereniging Flevoland

Volgende artikel