Kinepolis Almere krijgt 4K Laser Ultra en Dolby Atmos sound

| |

Vanaf woensdag 17 april wordt de filmbeleving bij Kinepolis Almere nog intenser. Dan opent de speciale Laser ULTRA-zaal met de beste 4K Barco-laserprojector en spectaculair Dolby Atmos geluid. De beeldkwaliteit is vanaf dat moment scherper en het geluid intenser dan ooit.

Superheldenfilms Shazam! en Captain Marvel zijn vanaf woensdag 17 april in deze topkwaliteit te beleven. De eerstvolgende grote Laser ULTRA-titel is Avengers: Endgame, die vanaf 24 april te zien is.

In een Laser ULTRA-zaal staat altijd Barco’s beste laserprojector met een lichtsterkte tot 60.000 lumen. De bekroonde laserprojector is in staat om 4K-content te tonen met 60 beelden per seconde (fps).

Dankzij de laserlichtbron is er een overvloed aan licht en is het kleurenpalet ruimer en natuurlijker, knippert het licht niet meer en is het contrast tussen licht en donker beter, met lichtere wittinten en donkerdere zwartwaarden.

De haarscherpe laserprojectie wordt gecombineerd met het hypermoderne geluidssysteem van Dolby Atmos. In zalen met dit spectaculaire geluidssysteem – waarbij er maar liefst tot 64 speakers geïnstalleerd zijn in de wanden én in het plafond van de zaal – ervaar je de ultieme surround sound.

Doordat elke geluidsbox apart aangestuurd wordt en er dus tegelijkertijd op verschillende plekken in de zaal afwijkende audiotracks afgespeeld kunnen worden, is het geluid heel realistisch en vooral indrukwekkend. Dolby Atmos wordt ook wel 3D-geluid genoemd: als er in de film een vliegtuig over vliegt, kan je dat in de zaal ook echt voelen!

In Nederland zijn er vijf bioscopen met Laser ULTRA: Kinepolis Almere, Kinepolis Breda, Kinepolis Jaarbeurs Utrecht, Kinepolis Den Bosch en Kinepolis Dordrecht.

Deel dit nieuwsbericht...
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Vorige artikel

Symposium behandelbaarheid en begeleiding van mensen met dementie

Subsidie voor kleinschalige energie-initiatieven

Volgende artikel