Kippenren markeert start bouw Floriade

| |

De bouw van de Floriade gaat nu echt van start. Als openingshandeling gaan de vier partners een boom beschermen door er een hek omheen te plaatsen. Het gaat om een prachtige Prunus, op het voormalige terrein van Camping Waterhout. De boom was met een boomhut een belangrijk onderdeel van de camping en is vanwege zijn mooie bloei en vruchten(voor vogels eetbare kersen) van bijzondere waarde voor het te ontwikkelen gebied. Rond de boom scharrelen straks ook kippen.

Zij worden verzorgd door het bouwteam van Dura Vermeer, die op hun beurt de eieren als voedsel gebruiken. Daarmee biedt het hek naast een functioneel aspect ook mogelijkheden voor de thema’s voedsel, duurzaamheid en gezondheid.

Nadat Amvest en de gemeente Almere op 20 december jongstleden de ontwikkelingsovereenkomst tekenden is de daadwerkelijke start van de bouw de volgende belangrijke mijlpaal in de realisatie van het Floriadeterrein en de groene stadswijk. Amvest gaat het terrein samen met Dura Vermeer ontwikkelen in de OntwikkelingsCombinatie Amvest Dura Vermeer.

Voor Almeerse begrippen wordt het terrein op een andere manier ontwikkeld dan normaal. Groen en voeding vormen in het thema Growing Green Cities immers belangrijke pijlers in de ontwikkeling van de stadswijk van de toekomst en de thema’s van de wereldtuinbouwtentoonstelling in 2022.

Deel dit nieuwsbericht...
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Vorige artikel

Woninginspecties met drones – primeur in Nederland

Tijdelijke vervanging voor zieke wethouder Dijkstra

Volgende artikel