Proef met waterstofbus vanaf 2021 ook in Flevoland

| |

Vanaf januari 2021 start een proef van twee jaar met het reizen met een waterstofbus in drie noordelijke provincies.

Gedeputeerde Jan de Reus: “De provincie Flevoland zet zich in voor experimenten met waterstof. Dit is een begin. We hopen op termijn de lijn verder naar Lelystad door te trekken en op die wijze ook de potentie voor een waterstofvulpunt te vergroten.

Met deze ontwikkeling komt het duurzaam reizen met de bus over langere afstanden een stap dichterbij. Een ontwikkeling die past bij de ambities voor de verduurzaming van de mobiliteit in Flevoland.”

Opwaardering bestaande touringcar
Arriva laat een bestaande touringcar ombouwen naar een bus die op waterstof rijdt. Deze bus kan 100 km/u rijden op één van de langste HOV-lijnen (hoogwaardig openbaar vervoer) in Nederland, tussen Emmeloord en Groningen.

Arriva gaat deze proef met de touringcar in 2021 en 2022 uitvoeren met steun van de provincies Groningen, Flevoland, Fryslân en het OV-bureau. Zo geven de partijen samen een belangrijke impuls aan een duurzamer hoogwaardig openbaar vervoer. De opwaardering van een bestaande dieselbus naar een waterstofbus is een mooi voorbeeld van Circulaire Economie en inspiratie voor verduurzaming van de touringcarsector.

Deel dit nieuwsbericht...
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Vorige artikel

De Schoor zet vrijwilligers in het zonnetje

allGo wijzigt vanaf 15 december dienstregeling

Volgende artikel