Raadsvergadering op locatie in Almere Buiten

| |

De Raad van Almere vergadert op 5 september in Almere Buiten. Onderwerp is de stedelijke vernieuwing van het centrum van Almere Buiten. Het is een openbare raadsvergadering en bewoners en betrokken zijn welkom en hoeven zich niet aan te melden. Tijdens de vergadering is er gelegenheid om mee te praten.

Het centrum van Almere Buiten verdient een opknapbeurt. En die komt er. En heel flink zelfs. De gemeente Almere is al een tijdje bezig om samen met inwoners en belanghebbenden een plan te maken. Dat plan bevat de kaders en contouren van de stedelijke vernieuwing, maar is nog niet in detail uitgewerkt. Want de gemeente wil dat óók samen met bewoners en betrokkenen doen. Het is dus niet een kant-en-klaar uitgewerkt en ingekleurd vernieuwingsplan, maar een document dat de kaders vastlegt. Dat betekent dat duidelijk is wat de denkrichting is over wat er kan gebeuren, maar ook wat straks niet meer mogelijk is.

Dit plan is ontwikkeld door de gemeente. Maar de Raad van Almere is de gemeente niet, hij is de democratische vertegenwoordiging van de stad. Het College van B&W moet daarom van de Raad van Almere horen of hij met het plan akkoord gaat. En de Raad wil nu van bewoners en betrokkenen weten of ze hun (eerdere) inbreng herkennen in het plan en of ze nog andere ideeën hebben die de Raad in zijn besluitvorming kan laten meewegen.

Het is kort dag. Het plan kwam namelijk een paar dagen voor het reces klaar. De Raad en het College willen het toch zo snel mogelijk met de stad bespreken en daarom is de bijeenkomst er al meteen in de tweede week ná het reces.

Meer informatie op: www.gemeenteraad.almere.nl

Deel dit nieuwsbericht...
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Vorige artikel

Rommelmarkt bij Jeugdland Haven

Eerste jaars maken kennis met MBO College Lelystad

Volgende artikel