Sterrenkijkdagen op De Kemphaan

| |

In Almere worden op 15 en 16 maart de sterrenkijkdagen georganiseerd door de “Stichting Sterrenwacht Almere” in samenwerking met natuurcentrum “Stad & Natuur”. Op stadslandgoed “De Kemphaan” bij het gebouw van “Stad & Natuur” zullen vrijdagavond 15 maart en zaterdagavond 16 maart vanaf 19:30 uur diverse telescopen staan opgesteld. Leden van de sterrenwacht zullen het publiek uitleg geven over wat er allemaal door telescoop of verrekijker zichtbaar is.

Adembenemend mooi… en van ons allemaal! Dit slaat op de sterrenhemel met alles wat daar te zien is. Het brengt het gevoel onder woorden dat velen van ons voelen bij het bekijken van de nachtelijke hemel. Tijdens de landelijke sterrenkijkdagen wil Stichting Sterrenwacht Almere dit gevoel delen.

Ongeacht de weersomstandigheden zullen er multimediapresentaties zijn. Met behulp van een planetarium programma wordt het publiek een beeld gegeven wat er die avond en de komende maanden aan de hemel te zien is.

Tijdens het weekend beweegt de Maan door het sterrenbeeld Tweelingen. De planeet Mars staat begin van de avond nog redelijk hoog in het westen. Het is zeker de moeite waard om deze begin van de avond door een telescoop te aanschouwen. Uranus staat een stuk lager in het westen en zal daardoor veel lastiger zijn om deze verre planeet nog in de avondschemering te vinden.

Op deze dagen zullen de vele kraters van de maan zichtbaar zijn, die vooral door een telescoop zeer de moeite van het waarnemen waard zijn.

De locatie is op landgoed de Kemphaan bij het gebouw van Stad & Natuur.
De toegang is gratis, aanmelden is niet nodig.

Vorige artikel

Vijf nieuwe partners voor Flevolandse Energie Agenda (FEA)

Subsidie voor nieuwe initiatieven recreatie en toerisme

Volgende artikel