Symposium behandelbaarheid en begeleiding van mensen met dementie

| |

De ledenvereniging van de Vrije Universiteit en Woonzorg Flevoland organiseren op 2 mei a.s. in Theater Posa te Lelystad, een avondsymposium over de behandelbaarheid van mensen met dementie. Ook de nieuwe inzichten met betrekking tot de begeleiding van mensen met dementie worden besproken. Inloop vanaf 19.30 uur, aanvang 20.00 uur.

Op dit moment zijn er in Nederland ruim 260.000 mensen met dementie. Dit aantal zal nog sterk toenemen. Dementie is een verzamelnaam van ruim vijftig ziektes. De meest voorkomende is de ziekte van Alzheimer. Het gaat steeds om een combinatie van symptomen, waarbij de hersenen de informatie niet meer goed kunnen
verwerken. Het is een ingrijpende hersenaandoening, waarbij je langzaam jezelf en elkaar verliest.

Sprekers

Wendela Erbrink is ketenregisseur van het netwerk dementie in Noord- en Oost-Flevoland. Zij gaat in op ontwikkelingen en effecten van begeleiding bij dementie. Philip Scheltens is hoogleraar neurologie en directeur van het VUmc Alzheimercentrum. Zijn doel is dementie behandelbaar te maken door wetenschap en zorg voor dementie op het hoogst mogelijke niveau uit te voeren. In zijn lezing gaat hij o.a. in op vroegdiagnose van dementie, op het vinden van nieuwe therapieën en op dementie op jonge leeftijd.

Toegang & aanmelden

Theater POSA, Kempenaar 01 10, 8242 BA Lelystad
Toegang, incl. consumpties: 5 euro (vooraf te voldoen).
Aanmelden voor 25 april a.s. via andries.greiner@gmail.com

Deel dit nieuwsbericht...
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Vorige artikel

Walibi Holland opent nieuw gebied ‘Wilderness’

Kinepolis Almere krijgt 4K Laser Ultra en Dolby Atmos sound

Volgende artikel