Voorjaarsvakantie op het Muiderslot

| |

Van 16 februari t/m 3 maart 2019 opent het Muiderslot dagelijks de deuren voor de voorjaarsvakantie. Kinderen staan dan centraal. Maak er zelf een feestje van, door met de kinderen verkleed te komen.

Waarom waren de bedden vroeger zo klein en wat aten en dronken de kinderen? Tijdens de gratis familierondleiding van het Muiderslot door de 17e eeuwse woonvertrekken komen kinderen (en hun ouders) alles te weten over het leven van kinderen op een écht kasteel. Want waarom moesten kinderen staan aan tafel? En dronken ze écht bier? Er is maar één manier om erachter te komen. En vragen staat vrij!

Een eigen ridderhelm of jonkvrouwendiadeem, dat is toch de droom van ieder kind? Op 23 en 24 februari kunnen kinderen die zelf knutselen in het kasteel. In de Ridderroute staat een grote tafel en vele bakken met materiaal, lijm, scharen en kwastjes.

Er wordt gebruik gemaakt van restmateriaal: karton, dopjes, lapjes stof, kroonkurken, houtresten, eierdozen….je kunt het zo gek niet verzinnen! Onder begeleiding en met een beetje hulp van papa of mama kunnen kinderen de mooiste duurzame creaties maken. Iedereen kan (gratis) aanschuiven!

In de voorjaarsvakantie van 16 februari t/m 3 maart 2019 is het Muiderslot iedere dag van 12.00 tot 17.00 uur geopend.

Deel dit nieuwsbericht...
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Vorige artikel

Almere gaat drie dagen lang het lerarentekort te lijf

Caljouw en De Visch Eijbergen pakken titels FZ Forza NK Badminton

Volgende artikel