Wethouder Dronten wint de Vrouw in de Media Award 2018 Flevoland

| |

Wethouder gemeente Dronten Irene Korting uit Swifterbant ontvangt de Vrouw in de Media Award 2018 voor Flevoland. Korting heeft zich in 2018 volgens 22 procent van de stemmers het beste in de media geprofileerd. Ze wordt door de stemmers geroemd om haar daadkracht, gedrevenheid met een luisterend oor voor de burgers.

Irene Korting

Naima Amdaouech, Ondernemer Punchclub, eindigde met 20 procent op de tweede plaats. De Sterkste vrouw van Nederland, Patricia Smit, ontving 14 procent van de stemmen en werd daarmee derde. De winnares ontvangt een beeld gemaakt door kunstenares Ellen Buchwaldt uit Zeewolde.

De Vrouw in de Media Award is een initiatief van Mediaplatform Vaker in de Media en Sprekersbureau ZijSpreekt. Met de award willen de organisatoren vrouwelijke experts en rolmodellen aanmoedigen om zichtbaar in de media te zijn en redacties aanmoedigen om hen vaker dat podium te bieden.

Irene Korting is wethouder in de gemeente Dronten. Ze wordt door de stemmers gezien ‘als een uitstekende wethouder door haar frisse kijk op specifieke zaken zoals ouderenzorg en het vliegverkeer. Ze toont daadkracht en is niet bang om moeilijke beslissingen te nemen. Ze is bewust bezig in haar regio voor zowel mensen als bedrijven en communiceert helder. Ze is deskundig, actief, vrolijk en representatief en dicht de kloof tussen inwoners en politiek. Ze maakt goed gebruik van social media. Een goede politicus die weet waar ze voor staat’. Vorig jaar won Mitra La Grand, eigenaar van cosmeticawinkel La Mysore Cosmetics, de Vrouw in de Media Award Flevoland.

De regionale award is een onderdeel van de landelijke Vrouw in de Media Awards. De zichtbaarheid van vrouwelijke rolmodellen is immers net zo belangrijk in de lokale regionale media. Op voordracht van journalisten en het publiek zijn tien landelijke en per provincie tien regionale rolmodellen geselecteerd. Er kon tot donderdag 31 januari worden gestemd op www.vrouwindemedia.nl. Het publiek bepaalde met het uitbrengen van een stem wie van de genomineerden zich het beste heeft geprofileerd in de media. Ruim 25.000 mensen brachten hun stem uit.

Op maandagavond 11 februari maakt de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, Ingrid van Engelshoven, de landelijke award en Shula Rijxman, voorzitter NPO, de You Go Girl Award 2018 bekend bij Instituut Beeld en Geluid in Hilversum. Een informatieve en feestelijke avond ter gelegenheid van de tiende editie van de Vrouw in de Media Awards, gepresenteerd door publiciste Petra Stienen (VIDM-winnaar 2011) met optredens van Funda Müjde (cabaretière), Arno Peperkoorn (Include Now), Rajae El Mouhandiz (zangeres), Pia Sprong (tekenares), eerdere prijswinnaars Wanda de Kanter (longarts/winnaar 2014/2015) en Annemarie Heite (aardbevingsproblematiek Groningen/winnaar 2017). Er wordt ook een impressie van de uitreiking regionale awards vertoond.

De initiatiefnemers Janneke van Heugten van Mediaplatform Vaker in de Media en Marga Miltenburg van Sprekersbureau ZijSpreekt zetten zich in voor het vergroten van de zichtbaarheid van vrouwelijke deskundigen in de media. Van alle mensen aanwezig in het nieuws (experts, slachtoffers, ooggetuigen, ouders e.d.) is 19,5 procent vrouw (bron: GMMP*). Bij opinie- en nieuwsprogramma`s is 12 procent van de experts die aanschuiven een vrouw. Ook in de Nederlandse dagbladen is 12 procent van de genoemde experts vrouw. Het percentage vrouwelijke deskundigen in de Nederlandse nieuwsmedia is al jaren hetzelfde en staat al twintig jaar stil.

Alle prijswinnaars ontvangen een beeld gemaakt door kunstenares Ellen Buchwaldt uit Zeewolde. De Vrouw in de Media Award 2018 is een initiatief van Mediaplatform Vaker in de Media en Sprekersbureau ZijSpreekt en wordt mede mogelijk gemaakt door Coalitie Beeldvorming in de media / ministerie OCW.

Vorige artikel

Olivier Diepenhorst regisseert ‘Bedrog’ van Harold Pinter

Informatiebijeenkomst over artrose

Volgende artikel