Woonlocatie voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel geopend

| |

Dinsdag 4 juni werd de nieuwste woonlocatie van InteraktContour in Almere feestelijk geopend. De Bellettrie is een plek waar mensen met hersenletsel zelfstandig wonen en 24 uur per dag een beroep kunnen doen op ondersteuning. De openingsceremonie werd verzorgd door nieuwe bewoners Claudia Burger en Frank Roders. Ook was er een klein optreden van Jurrian Keilholtz die samen met cliënten van de dagbesteding liedjes componeerde over leven met hersenletsel.

InteraktContour en woningcorporatie de Alliantie hebben het voormalige schoolgebouw aan de Poëziestraat omgebouwd tot twaalf appartementen. Sinds medio mei wonen hier mensen met een niet-aangeboren hersenletsel bijvoorbeeld als gevolg van een ongeluk, hersentumor of beroerte. Zij hebben hun eigen appartement en er zijn altijd zorgprofessionals van InteraktContour aanwezig die kunnen ondersteunen. Hierdoor houden zij zelf de regie over hun leven.

Claudia Burger, woonachtig bij de Bellettrie: ”Ik heb hersenletsel opgelopen bij mijn geboorte. Hierdoor heb ik last van spasmen en praat ik moeilijk. Verder is mijn energie sneller op. Ik kan daardoor niet volledig werken en moet ’s middags rust nemen. Ik heb vooral hulp nodig bij kleine dingen zoals het kammen van mijn haren of het openmaken van een blikje. Soms heb ik ook hulp nodig bij plannen en het behouden van overzicht. Omdat ik deze ondersteuning op woonlocatie de Bellettrie krijg, kan ik nu eindelijk zelfstandig wonen.”

“Door hersenletsel als gevolg van een herseninfarct 3 jaar geleden, heb ik een linkszijdige verlamming. Ik kan daardoor niet meer fietsen en autorijden. Ik moet worden geholpen bij het douchen en bij het aan- en uitkleden. Door de ondersteuning ik bij de Bellettrie krijg, kan ik toch zelfstanding mijn leven leiden”, vertelt Frank Roders.

Hoogwaardige zorg en betaalbaar wonen

Jan van Kampen, bestuurder van InteraktContour: ”We willen mensen die getroffen zijn door hersenletsel goede zorg bieden. Ook als zij niet meer thuis kunnen wonen. Uitgangspunt daarbij is het realiseren van woonlocaties waar het plezierig, veilig, comfortabel en betaalbaar wonen is. We zijn er in geslaagd om samen met de Alliantie toekomstbestendig woningen te maken waarin onze cliënten zelfstandig en prettig kunnen wonen, en onze collega’s professionele zorg en ondersteuning kunnen geven.”

Chris Ridderbos, manager wonen bij de Alliantie, is er trots op dat de oude schoollokalen een nieuw leven hebben gekregen. “Met dit mooie project geven we mensen die dat nodig hebben een fijn thuis en een kans om op zichzelf te wonen. In de Bellettrie, wat zoiets als schone letteren betekent, beginnen de bewoners met een nieuw hoofdstuk van een heel bijzonder boek.”

Er is altijd íets mogelijk

In Flevoland hebben naar schatting 12.000 mensen te maken met de gevolgen van niet aangeboren hersenletsel. Ze hebben bijvoorbeeld een beroerte, hersenoperatie of ongeval gehad, waardoor zij problemen ervaren zoals vermoeidheid, afasie, geheugenproblemen en moeite met plannen en structureren. Hersenletsel kan iedereen overkomen en verandert je leven ingrijpend. Toch is er altijd íets mogelijk. Daar richt InteraktContour zich op met behandeling, begeleiding, dagbesteding en wonen met zorg.

Deel dit nieuwsbericht...
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Vorige artikel

Kick-off Own the Spot Skatepark tour

Vijand van het volk gaat op theatertournee

Volgende artikel