Beschadigde Tollebekerbrug weer open voor wegverkeer

| |

Bij de jaarlijkse inspectie van de Tollebekerbrug op 10 september werden ernstige beschadigingen geconstateerd. De brug werd daarop gelijk gesloten voor (vaar)verkeer. Vandaag, 11 september, heeft nader onderzoek plaatsgevonden en zijn er noodzakelijke reparaties uitgevoerd om de brug weer veilig te stellen.

De brug wordt vandaag in de loop van de avond weer opengesteld voor wegverkeer. Het vaarverkeer kan voorlopig geen gebruik maken van de brug.

Onderzoek naar toedracht

De schade aan de brug is onderzocht en alles duidt er op dat de schade recent veroorzaakt is door een schip dat tegen de dichte brug is gevaren. Het onderzoek naar de toedracht van de aanvaring op basis van de camerabeelden loopt. 

Open voor wegverkeer

Om een veilige situatie te creëren voor het autoverkeer is de brug tijdelijk gefixeerd. Hierdoor kan de brug weer zonder gevaar gebruikt worden. De schade is echter dermate groot dat de brug binnen afzienbare tijd afgesloten moet worden om het herstel nog grondiger uit te voeren. Wanneer dit zal zijn is nu nog niet bekend.

Vaarverkeer blijft gestremd

Helaas kan de brug door de schade niet meer op een verantwoorde en veilige wijze geopend en gesloten worden. De Tollebekerbrug blijft dan ook voorlopig gestremd voor het vaarverkeer. Dit kan mogelijk enkele weken duren; de duur van de stremming is afhankelijk van de technische oplossing van de reparatie.

Foto: Omroep Flevoland

Deel dit nieuwsbericht...
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Vorige artikel

Week van #AlmereSchoon en afsluitend World Cleanup Day

Onthulling 46ste tegel Walk of Fame op de Citadel in Almere Centrum

Volgende artikel