Coronavirus en sport

| |

De uitbraak van het Covid-19 (Corona) virus heeft steeds meer vat op ons dagelijks leven. Zowel in binnen- als buitenland nemen de maatregelen om verdere verspreiding tegen te gaan in hoog tempo toe. Dit heeft ook gevolgen voor sportclubs, sporters, sportbonden, sportevenementenorganisaties en alle verdere aan sport gelieerde organisaties.

Op 23 maart heeft de Nederlandse regering de maatregelen ter bestrijding van het coronavirus aangescherpt. Voor de sport betekent dit dat er tot 1 juni geen congressen, (bij)scholingen, festivals, evenementen en toernooien georganiseerd mogen worden. Daarnaast blijft het verbod op het openstellen van sport- en fitnessclubs, sportaccommodaties en sportinrichtingen zoals zwembaden, sporthallen en -velden, in ieder geval tot en met 6 april gelden. Het NOC*NSF is met het ministerie van VWS in overleg wat één en ander praktisch betekent, bijvoorbeeld voor sporten in de openbare ruimte en voor de competities. Maar ook voor sportclubs: een vereniging kan in de problemen raken als leden opzeggen of niet betalen, terwijl de vaste lasten wel doorlopen.

Er zijn veel vraagstukken waar sportclubs nu mee zitten. Het NOC*NSF heeft een lijst met veel gestelde vragen, klik hier, en pleit momenteel voor een noodfonds voor de sport. Ook bonden en gemeenten werken samen om de verenigingen te helpen.

Heeft u een vraag die niet beantwoord wordt op de site van het NOCNSF? Of wilt u graag even met iemand van gedachten wisselen? Dan kunt u contact opnemen met de Supportdesk van het NOCNSF: per mail via sportsupport@nocnsf.nl of Whatsapp via 06 – 824 887 68.

Maar u kunt natuurlijk ook contact met Sportservice Flevoland opnemen. Alle medewerkers van Sportservice Flevoland werken thuis, maar zijn wel via de mail bereikbaar. Dus staat het antwoord op uw vraag niet op de site van het NOC*NSF of wilt u graag iemand spreken, stuur dan een mail met uw contactgegevens naar sloetjes@sportflevo.nl. Sportservice Flevoland, of de verenigingsondersteuner van uw gemeente, zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

Auteur: Sportservice Flevoland / Mandy van Bleijswijk

Deel dit nieuwsbericht...
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Vorige artikel

Coronavirus draagt bij aan saamhorigheid

Dr. Jansencentrum eerste tijdelijke zorglocatie

Volgende artikel