Dierendag vieren op de kinderboerderijen van Stad & Natuur

| |

Elk jaar zet Stad & Natuur de dieren van de kinderboerderij in het zonnetje tijdens Dierendag. En daar mag iedereen natuurlijk van meegenieten! Daarom kun je je hart ophalen tijdens Dierendag op Kinderboerderij de Beestenbende in Almere Buiten en Kinderboerderij den Uylpark in Almere Stad op zondag 4 oktober van 12-16 uur.

Kinderboerderij de Beestenbende

De kinderboerderij is een gezellige plek in de Bouwmeesterbuurt in Almere Buiten waar jong en oud kennis kan maken met boerderij dieren zoals geiten, kippen, schapen, varkens en natuurlijk pony Kobus. “Om de dieren in het zonnetje zetten organiseren we elk jaar dierendag. Leuk voor de dieren en genoeg te doen voor de bezoekers!” aldus beheerder van de kinderboerderij Yves Lodewijks.

Dit evenement organiseert Stad & Natuur in samenwerking met het Kinderwerk van de Schoor. Wat kun je doen? Er is onder andere een muzikale theater act, een springkussen, workshops waaronder een dierenmasker maken en natuurlijk wachten de dieren met smart op jou om geknuffeld te worden!

Kinderboerderij den Uylpark

Ook bij Kinderboerderij den Uylpark in Almere Stad worden de dieren in het zonnetje gezet! “Vooral de geiten genieten van alle extra aandacht tijdens dierendag. Zij vinden het heerlijk om geaaid te worden over hun wangen, kop of rug!” zo vertelt Mariska Oostland, beheerder van de kinderboerderij. Ook hier zijn leuke workshops en is een theatervoorstelling over Haan de Voorste die piano speelt te zien.

En heb je nog zin in een extra activiteit? Doe dan eens de speurtocht Varken Vinny Verkent en ontdek ook welke dieren er allemaal in het Den Uylpark leven.

Coronamaatregelen

Stad & Natuur neemt gepaste maatregelen ten aanzien van corona. De activiteiten vinden plaats in een aangrenzende weide, dus niet op het terrein van de boerderij zelf. Trek dus goede schoenen aan. Er is een maximum aantal mensen dat het terrein op mag, iedereen moet de handen vooraf desinfecteren en tussen huishoudens/volwassenen moet minimaal 1,5 meter afstand gehouden worden. Bij de workshops en theater mogen alleen kinderen plaats nemen, ouders moeten op gepaste afstand wachten.

Toegang tot de kinderboerderijen is gratis. Voor een aantal workshops vragen we een kleine bijdrage. Je koopt voor €6,00 een strippenkaart met 5 strippen of €1,50 voor een losse strip.

Kinderboerderij de Beestenbende vind je aan de M.J. Granpré Molièrestraat 1 in Almere Buiten, kinderboerderij Den Uylpark, aan het Heerenveenpad 43 in Almere Stad.

Foto: aangeleverd

Deel dit nieuwsbericht...
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Vorige artikel

Oeverwerkzaamheden Lage Dwarsvaart van september tot december 2020

Werkzaamheden Vollenhoverweg N331 bij Marknesse: primeur voor Flevoland

Volgende artikel